La Vila reivindica tradició i modernitat amb castells, figures festives, foc i mitologia

1332

L’exhibició dels Castellers de Vilafranca, el cercavila i mostra de balls populars de les figures festives, el correfoc i el Museu de les Bèsties van convertir La Vila aquest diumenge a la tarda i nit en un eix de tradició i de modernitat. La colla vilafranquina va actuar per segon any consecutiu i va omplir la plaça de la Vila de gom a gom aixecant, entre d’altres castells, una torre de vuit amb folre. Amb la foscor va arribar el moment del correfoc i d’un innovador muntatge sota el Pont d’Anoia anomenat Museu de les Bèsties.

La colla castellera capdavantera del país va tornar a Martorell un any després per carregar i descarregar un 5 de 7, un 3 de 8, la torre de 8 amb folre, un 3 de 7 des de sota, el 4 de 8 i el 4 de 7 amb folre com a actuació extra a la part final. Prop de vuit-centes persones van aplegar-se al seu voltant per viure amb atenció i emoció l’actuació dels verds. Des del balcó de la Casa de la Vila no se’n va perdre cap detall l’alcaldessa de Chevilly Larue, Stéphanie Daumin, al costat de l’alcalde Xavier Fonollosa i d’altres regidors del consistori.

Seguidament va arribar el torn per als més petits i famílies senceres amb un cercavila i exhibició de balls de cultura popular en el que van prendre-hi part el Drac Fafum de l’escola Els Convents, els Capgrossos, els gegants Gerd i Maduixa de la colla convidada de Santa Eulàlia de Ronçana, els Gegants de Martorell, els Bastoners i la Martukada. A la plaça de l’església, mentrestant, l’Orquestra Filharmònica de Chevilly Larue afinava instruments pel segon concert ofert a la Fira en la seva estada d’agermanament a la població.

Correfoc i Museu de les Bèsties

A la nit, el correfoc de la colla de Diables de Martorell va comptar amb la presència de la Carpafera, el Bitxiptwo, el Diable de Martorell, el Drac Bufut dels Diables de Masquefa i La Garça dels Diables d’Abrera. El punt final de la passejada de foc va ser l’aparcament de sota del Pont d’Anoia, que acollia la darrera proposta del vespre-nit: el Museu de les Bèsties.

L’espectacle del Dance de la companyia Efímer, amb un esquelet gegant i una xarxa plena de torxes va sorprendre la concurrència amb una atmosfera d’éssers de fantasia i música. Els nombrosos martorellencs que hi van ser presents van poder prendre un beuratge màgic i fer-se fotografies amb bestioles mitològiques mentre escoltaven música en directe a càrrec de Childo Tomas, per cloure la vetllada del penúltim dia de la Fira de Primavera.