Fonollosa: “Hem d’estar units per al progrés social, econòmic i nacional de Catalunya”

815
Acte institucional de la Diada. Xavier Fonollosa

La unió dels catalans per superar les adversitats i avançar cap al progrés social, econòmic i nacional ha estat una de les reivindicacions fetes en l’acte institucional de la Diada a Martorell. Així ho ha expressat l’alcalde, Xavier Fonollosa, en el seu parlament. A l’acte, que arrencava la programació de la Diada, també s’ha posat en valor el municipalisme com a garant de drets i llibertats dels ciutadans. Hi han assistit unes dues-centes persones.

Reivindicacions que s’han escoltat aquest divendres al fossar de Sant Bartomeu, a càrrec de l’alcalde Fonollosa i del regidor de Cultura, Andreu González, acompanyats a l’estrada per regidors de l’equip de govern de Junts per Martorell, així com del PSC i ERC. La Coral Ars Nova ha amenitzat la vetllada amb la interpretació d’Els Segadors i Vaixell de Grècia, i els Trabucaires de Santa Coloma de Gramenet han fet esclatar les salves.

Acte institucional de la Diada. Xavier Fonollosa

L’alcalde s’ha referit a l’anhel “d’una Catalunya pròspera, que treballi per la llibertat, per l’esperança, que sigui justa i, sobretot, que avanci sense deixar ningú enrere, fent com sempre ho hem fet els catalans: com un sol poble, units per avançar cap al progrés social, econòmic i nacional”.

Ha recordat “l’estima que té Martorell amb un país que vol ser identitat i obstinació per afrontar els reptes d’avui: la reactivació econòmica després d’una crisi com la que ha deixat la pandèmia i el progrés nacional”.

Intervenció de l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa
Acte institucional de la Diada a Martorell 2021

González ha fet lectura del manifest de l’Associació Catalana de Municipis (ACN), que l’Ajuntament de Martorell ha fet seu. Un text que reivindica el paper del món local en la lluita contra la pandèmia: “des de la proximitat, amb polítiques imaginatives, esforç, constància i el ser present i al costat de la ciutadania a qualsevol hora i en qualsevol moment”.

També recalca que els ajuntaments han d’estar al costat del país i que “per la Diada Nacional, refermem el nostre compromís amb la gent i el seu dia a dia, però també amb els seus anhels i neguits.

Andreu González, regidor de Cultura, Patrimoni i Museus de l'Ajuntament

González ha afegit que “un any més, som aquí per reivindicar el dret a decidir i a exercir de forma cívica, democràtica i radicalment pacífica la llibertat individual i col·lectiva”.

Andreu González, regidor de Cultura, Patrimoni i Museus de l'Ajuntament

A l’ofrena floral davant del fossar hi ha pres part una representació municipal i les entitats de Caramelles de Martorell, el Club Natació Martorell, l’Esplai de la Gent Gran de La Vila i Òmnium Cultural.