Les cooperatives CUEME culminen el projecte amb la venda dels seus productes

1735
Mercat CUEME

Les cooperatives ‘Echegart’ i ‘L’artesania de l’Echega’ (Escola José Echegaray), ‘Rodocoop’, ‘EquipMR’ i ‘Children Company’ (Escola Mercè Rodoreda), ‘Femcoop’, ‘Coopeco’ (Escola La Mercè) i ‘Galàxia Manualitats’ (Escola El Pontarró), participants al projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), han posat a la venda els seus productes artesanals, avui a la rambla de Les Bòbiles. L’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, i les regidores Elisabeth Plaza i Raquel Sans, han estat alguns dels seus clients.

Al llarg de tot el curs, els alumnes de 5è de Primària han treballat els diferents passos a seguir per crear una cooperativa: denominació, estatuts, capital a aportar per cadascun dels socis, organització, gestió i tancament, elecció del producte, imatge corporativa, comunicació, finançament, producció i venda final.

El projecte s’ha integrat dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’ha adaptat als continguts de l’empresa, de forma que les matemàtiques, la llengua o la plàstica han servit per aprendre totes les qüestions relacionades amb l’emprenedoria.

La cap tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles, ha expressat que, “gràcies a aquest projecte, els alumnes han incorporat a la seva formació aspectes clau per al seu futur com és la iniciativa personal, la creativitat, el treball en grup, el lideratge, la competència digital, la planificació, el desenvolupament o l’avaluació”.

Marc Prieto i Èric Camacho, membres de la cooperativa L’Artesania de l’Echega de l’Escola José Echegaray, han explicat que han posat a la venda imans de nevera, porta espelmes, porta llapissos, guardioles, marcs de fotos, polseres de goma, collarets, marca pàgines, llibretes o clauers. L’experiència els ha servit per a aprendre a organitzar-se i a treballar en equip.

Reproductor d'àudio
Marc Prieto i Èric Camacho, membres L'Artesania de l'Echega

Laia Penya i Adrià Pérez, de la cooperativa Fem Coop del Col·legi La Mercè, també han venut tot tipus de productes de papereria. Asseguren que han après a elaborar productes manualment, i a vendre’ls per poder guanyar uns diners. En definitiva, a fer d’empresaris.

Reproductor d'àudio
Laia Penya i Adrià Pérez, membres Fem Coop

Maria Pagès, professora del Centre d’Educació Especial El Pontarró i coordinadora de la cooperativa Galàxia Manualitats, ha indicat que han exposat clauers, xapes, polseres pel mòbil i plantes. Els seus alumnes han après la diferència entre una cooperativa i una empresa, a improvisar, tenir idees i dur-les a terme.

Reproductor d'àudio
Maria Pagès, professora Galàxia Manualitats

I Alba Garcia, membre de la cooperativa Equip MR de l’Escola Mercè Rodoreda, ha venut, junt amb els seus companys, xapes, polseres, gomes de cabell, arracades, penja arracades, gots i estoigs.

Reproductor d'àudio
Alba Garcia, membre Equip MR

Les cooperatives destinaran una part dels seus beneficis a entitats socials i una altre per a activitats lúdiques de final de curs.