El Roser s’acomiada amb artesania, visites als museus, sardanes i molt d’humor

2471

Aquest diumenge hem dit adeu a la Festa del Roser, que durant 10 dies ha omplert l’agenda martorellenca d’actes culturals i lúdics relacionats amb el món del vi. La Fira d’Artesania, el 35è Aplec del Roser, les visites teatralitzades i portes obertes a Museus de Martorell i el cicle Monoloaddictes, han estat les principals activitats de la jornada.

El dia ha començat al Complex Esportiu Torrent de Llops amb la celebració del 15è Cros Escolar. Un conjunt de 10 curses camp a través sobre distàncies adaptades a les diferents edats escolars.

De 10.00 a 20.00h, al Centre Comercial la Vila s’ha fet la Fira d’Artesania amb una gran varietat de parades d’artesans amb tota mena d’articles i parades de l’Associació de Comerciants Fem Vila. Mentrestant, durant tot el matí a la plaça de la Vila ha tingut lloc la Trobada de Puntaires amb la participació de puntaires locals i de diverses localitats vingudes d’arreu.

L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat, Artistes Plàstics de Martorell i l’Aula de Teatre han ofert un tastet d’activitats del projecte ‘L’Art de Cuidar-se’ en diferents indrets de la Vila.

També Museus de Martorell ha organitzat visites teatralitzades al Museu Municipal Vicenç Ros, a les 11.00, a les 12.00 i a les 13.00h. Simultàniament, d’11.00 a 14.00h, hi ha hagut portes obertes a la Farmàcia Bujons de la plaça de la Vila, 41.

La plaça de l’Església ha estat l’escenari del 35è Aplec del Roser que organitzava la Secció Sardanista. La festa major dels sardanistes martorellencs ha comptat amb la participació de la cobla Marinada, al matí, i les cobles Marinada, Maricel i Mediterrània, a la tarda. A les 14.00h, als jardins de l’Enrajolada s’ha ofert una arrossada popular. Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista diu que hi han passat més de 500 persones, i que un dels moments més emotius ha estat la sardana dedicada a Rosa Oltra, qui ens va deixar el mes d’agost passat.

Màrius Escoda, president Secció Sardanista

A les 12.00h, a la plaça de les Hores s’ha gaudit del concert-ball amb pianola en el marc de l’exposició temporal Taula que acull el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis. Pep Domènech ha fet sonar una pianola Aeolian centenària restaurada i ha convidat tothom a ballar al carrer.

Ja a la tarda, El Progrés ha ofert el seu ball habitual, a les 18.00h. Una hora més tard, a la Nau 2 de Ca n’Oliveres s’ha presentat un nou espectacle del cicle Monoloaddictes amb Bruno Oro Sí o No?. Un monòleg còmic que parla sobre l’art de perdre’s, en via d’extinció en un món amb pressa que només busca l’eficàcia, i en el qual Google Maps ens marca el camí, Spotify ens diu què escoltar, i Tinder, qui ens pot agradar.