Masago presenta la novel·la negra ‘Avelut’, segona part de la sèrie ‘Maveth’

814
Presentació 'Avelut' d'Ana Masago

La martorellenca Ana Masago ha presentat a la Biblioteca Francesc Pujols Avelut, novel·la que esdevé la segona part de la sèrie Maveth (mort). Una obra que frega el thriller i que és la continuació de Sjol, i en la que el sergent Harris torna per explicar els seus afers personals i professionals. A l’acte, Masago ha estat acompanyada del psicòleg Javier Garrido, qui l’ha presentada.

En aquesta nova entrega s’aborda una nova modalitat d’assassinats que s’esdevenen al comtat imaginari de Metal i, en concret, a Tim Town. Els investiga l’FBI, i s’anomenen furts o robatoris fetals, ja que l’única finalitat és apoderar-se del nadó no nat. Una noia embarassada ha perdut la vida i una altra està en coma a l’hospital. La premsa, que s’ha fet ressò d’aquests actes, ha anomenat com El Coco qui perpetra els crims.

L’única testimoni que podria ajudar a trobar el culpable no pot parlar, ja que està en coma després del brutal atac patit per extirpar el seu futur fill de les entranyes. L’argument es converteix en una carrera a contrarellotge per trobar el nadó amb vida abans que el seu rastre desaparegui per sempre.

Unes històries dures, que “colpegen i sorprenen el lector. Ja en tenim prou de monotonia”, reconeixia la mateixa autora al programa Martorelletres de Ràdio Martorell.

Ana Masago, autora d'Avelut

A l’igual que passa a Sjol, el sergent Tom Harris haurà de resoldre el cas. Un home, ple de problemes fora i dins de casa seva, “té un TOC o trastorn obsessiu compulsiu que se li manifesta amb una obsessió per la simetria. Per exemple, quan treu punxa al llapis els ha de posar tots en filera, quan ha de comprobar mil cops al dia que les portes estiguin tancades o quan es neteja les mans. Té unes obsessions i després fa compulsions per resoldre-les”.

Ana Masago, autora d'Avelut

Masago reconeix que són “històries dures que colpegen el lector” i que molts lectors seus li comenten “com pot ser que escrigui coses tan contundents que no quadren amb el meu caràcter”. La resposta és “un dels meus escriptors preferits és Stephen King i m’agrada mirar pel·lícules basades en la novel·la negra. Tot això és el que em mou, ja que la novel·la romàntica no m’atrau tant”.

Ana Masago, autora d'Avelut

Masago és psicòloga, però des de petita ja llegia i escrivia. La seva passió arrenca de les històries que li explicaven tant el seu pare com el seu tiet. Avelut ja es pot adquirir a través de la plataforma Amazon i també a la Biblioteca Francesc Pujols.