El cap de setmana arriba el Martotren, amb maquetes, drons i cotxes clàssics

1473
Martotren 2023
Martotren 2023

L’Associació d’Amics del Ferrocarril de Martorell organitzarà el proper cap de setmana a Ca n’Oliveres l’11a edició del Martotren. Tot el dissabte i el matí de diumenge s’exhibiran una quinzena de maquetes ferroviàries d’arreu i hi haurà un trenet de 5 polzades, entre d’altres atraccions. Enguany s’inclouen dues activitats més: una novedosa jornada del Mini Drone Championship el dissabte, i la 2a Trobada de Cotxes Clàssics el diumenge, ja amb més d’un centenar de vehicles inscrits.

La Fira de Modelisme Martotren obrirà les portes a la Nau 1 de Ca n’Oliveres el dissabte 25 de maig a les 10.00h i romandrà obert de manera ininterrompuda fins a les 20.00h. Diumenge, l’horari serà de 10.00 a 14.00h.

Lluís Ventura, president de l’entitat organitzadora, detalla que s’espera “una quinzena de maquetes ferroviàries de diferent escala procedents d’arreu de Catalunya, de diferents punts de l’Estat i fins i tot de Perpinyà”, acompanyades de tres trenets de 5 polzades que aniran fent voltes, i de camions i excavadores a escala de radiocontrol que traspassaran terres d’un costat a l’altre amb els trens, emulant unes obres públiques”. També hi haurà una pista de cotxes Drive, atracccions de ràdio control i tallers i inflables per als més petits.

Lluís Ventura, president dels Amics del Ferrocarril de Martorell

11è Martotren. Fira del modelisme ferroviari

Ventura parla també de la principal novetat d’enguany: el MiniDrone Championship de dissabte. Es tracta “del Campionat de Catalunya de drons, que se celebra en quatre jornades, i la primera d’elles tindrà lloc a Ca n’Oliveres, per primer cop”. Al matí se celebraran els entrenaments, i a partir de les 15.00 i fins als voltants de les 20.00h es disputarà la competició.

Lluís Ventura, president dels Amics del Ferrocarril de Martorell

Diumenge al migdia un altre al·licient del Martotren serà la 2a Trobada de Cotxes Clàssics. “L’any passat ja la vam celebrar, va tenir força èxit i hem decidit repetir”, explica Lluís Ventura. Serà una rua de vehicles clàssics pels carrers de Martorell, amb inici i final a Ca n’Oliveres.

Ventura avança que “ja tenim un centenar de cotxes clàssics inscrits, amb exemplars del 600, el 124, el 1430 o els Talbot, tots matriculats abans de l’any 1989”. Com que la convocatòria s’està estenent aquests dies a través de les xarxes “podria ser que diumenge vinguessin de 150 a 200 vehicles, en total”. La sortida serà pels volts de les 12.00h de Ca n’Oliveres, i continuarà per la carretera de Piera; la plaça del Vi; la rambla de Les Bòbiles; el barri de La Sínia i tornada cap al carrer de Pep Ventura i la carretera de Piera, fins al recinte firal.

Lluís Ventura, president dels Amics del Ferrocarril de Martorell

Totes les activitats del Martotren que es despleguin al llarg del cap de setmana -excepte el trenet de 5 polzades, que tindrà un preu del tiquet d’1,5 euros per persona i viatge- seran gratuïtes.