Un total de 167 alumnes de 5è de Primària, participants en el projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’, van fer dijous una visita a la cooperativa d’integració social de producció ecològica de vins i olis L’Olivera (Vallbona de les Monges). L’entitat incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés de producció.
Les cooperatives martorellenques QMKids i Rediam (Escola José Echegaray), Kids Cool, Creative of Wizards i Red Cooperativa (Escola Mercè Rodoreda) i Petits Artistes i Lolahans (Escola Lola Anglada) van gaudir de la visita, acompanyats dels seus professors i de l’equip de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell. La tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Carme Moles, explica que l’objectiu era “fer una trobada de les cooperatives de Martorell participants en el projecte, i que els alumnes coneguessin les instal·lacions i el funcionament d’aquesta petita cooperativa d’integració social com a exemple d’emprenedoria sense ànim de lucre”.
Reproductor d'àudioCarme Moles, tècnica de Promoció Econòmica Molí Empresa
Durant la jornada, els alumnes van aprendre la filosofia d’aquesta cooperativa i el seu model de negoci, que persegueix la integració de les persones que hi treballen. A més, van dur a terme una activitat a les vinyes i al celler de la cooperativa. Els alumnes es van organitzar en tres grups per fer una gimcana dels sentits, on van haver d’aguditzar el sentit olfactiu. Posteriorment, van fer un recorregut per les instal·lacions del celler per tal de conèixer el procés d’elaboració del vi. L’activitat va acabar amb un tast de pa amb oli i most (suc de raïm blanc i negre) d’elaboració pròpia.
Cooperativa L’Olivera
L’Olivera és una petita cooperativa de treball nascuda el 1974 amb la vocació de conrear els cultius de la zona. L’any 1989 decidí invertir en la construcció d’un celler per així elaborar el raïm procedent de les seves vinyes, amb la filosofia de crear uns elaborats propis de qualitat, controlats en totes les fases de la seva producció -des del cultiu de la terra fins a la mateixa comercialització- cercant alhora definir uns productes singulars dintre de l’ampli panorama vinícola actual.
La bodega està instal·lada en un antic paller adaptat per a la transformació del raïm i compta amb la tecnologia necessària per a l’elaboració de vins blancs de qualitat. A part del vi, L’Olivera també elabora dos tipus d’oli extra verge d’oliva.
Cloenda 5à edició CUEME
L’acte de cloenda de la 5a edició del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ tindrà lloc aquest dijous, 31 de maig, a les 10.30h, al Centre de Promoció Econòmica de Martorell. L’acte comptarà amb l’assistència de Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica, Comerç , Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, i Núria Canal, regidora d’Ensenyament.
Reproductor d'àudioCarme Moles, tècnica de Promoció Econòmica Molí Empresa
Durant l’acte es farà entrega de la donació per part de les cooperatives CUEME als diferents responsables de les entitats socials seleccionades (Mans Unides Sant Feliu, Ocularis, Greenpeace, AFSAF( Associació de famílies amb fills amb síndrome etílic fetal), Atenció al Donant, infants amb càncer, Obra Social Infància de l’Hospital Sant Joan de Déu, Associació Contra Càncer de Martorell, Associació Tea Martorell (ASSOTEA), entitat de suport a infants afectats d’autisme o síndrome d’asperger i Càritas Martorell).
L’acte també comptarà amb la presència dels padrins de cada una de les cooperatives participants, el Marc Obiols de l’empresa Obisual Media , padrí de les cooperatives de l’escola José Echegaray, l’Alfons Pons de l’empresa ON CONTROL, padrí de les cooperatives de l’escola Mercè Rodoreda, el Marius Benasco de l’empresa HASPHAN IMPORT SL, padrí de les cooperatives de l’escola Lola Anglada i la Clara Prat, padrina de la cooperativa d’El Pontarró. Per cloure l’acte, els alumnes i les escoles participants rebran un diploma acreditatiu de participació en el programa i un petit obsequi.