Adif inverteix més de 47 milions d’euros en el subministrament i perfilat de carril

318
Foto: ADIF

Adif impulsa el desenvolupament, millora i manteniment de les xarxes convencional i ample mètric amb una inversió de 47,3 milions d’euros destinada al subministrament de carril, així com al seu tractament mitjançant perfilat per a estendre la seva vida útil.

El gruix d’aquesta inversió correspon a un acord marc per al subministrament i transport de carril per a obres en diferents àmbits de la xarxa convencional, encarregat per 40,2 milions d’euros a dues empreses, JSW Steel Italy Piombino i Arcelormittal Espanya.

El carril es destinarà a la renovació en els trams Martorell-Sant Vicenç de Calders i Sant Vicenç de Calders – Vila-seca, i a actuacions estratègiques com el nou accés ferroviari sud al Port de Castelló, la Variant de Rincón de Soto (línia Castejón-Logronyo del Corredor Cantàbric-Mediterrani).

Adif invertirà 7,1 milions d’euros al perfilat del carril en la xarxa d’ample mètric durant un termini de quatre anys. Aquestes tasques, encarregades a la UTE integrada per Comsa i Mecno Service, se sumen a les inversions de la mateixa naturalesa aprovades recentment per a la xarxa convencional i punts singulars dels nuclis de Rodalies amb alta densitat de circulació, per 37,3 milions d’euros.

El perfilat de carril millora el confort dels viatgers, en disminuir el soroll i les vibracions; prolonga la vida útil de la superestructura (carril, travesses, balast, etc) i optimitza els costos de manteniment de la via i el material rodant.

Aquestes actuacions contribueixen a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 9, que té entre les seves metes la construcció d’infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat per donar suport al desenvolupament econòmic i el benestar humà.