‘Adú’, una de les pel·lícules més taquilleres de la temporada, divendres al Centre Cultural

159

El Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català i l’associació Cinema del Diable, amb el suport de la Regidoria de Cultura, ens porten aquest divendres el drama de ficció Adú, dirigida per Salvador Calvo. La projecció serà, a les 18.30h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. En acabar, hi haurà cinefòrum amb la presència d’Edmond Roch, productor de la pel·lícula. Es poden comprar les entrades al web entrades.martorell.cat.

Lluís Tosar, Anna Castillo, Patrick Criado, Fernando Cayo i Álvaro Cervantes protagonitzen la cinta guanyadora dels Premis Goya 2020 a la Millor Direcció, Millor Actor Revelació (Nourou), Millór So i Millor Direcció de Producció. També va guanyar el Premi Gaudí a la Millor Direcció de Producció i va ser nominada a Millor Pel·lícula als Premis Forqué 2020 i als Premis Feroz per la Millor Música.

En un intent desesperat per arribar a Europa i amagats davant d’una pista d’aterratge al Camerun, un nen de sis anys i la seva germana gran esperen per colar-se en els cellers d’un avió. No massa lluny, un activista mediambiental contempla la terrible imatge d’un elefant, mort i sense ullals. No només ha de lluitar contra la caça furtiva, sinó que també haurà de retrobar-se amb els problemes de la seva filla acabada d’arribar d’Espanya. Milers de quilòmetres al nord, a Melilla, un grup de guàrdies civils es prepara per enfrontar-se a la furibunda multitud de subsaharians que ha iniciat l’assalt a la tanca.

Tres històries, en què cap dels seus protagonistes sap que els seus destins estan condemnats a creuar-se i que les seves vides ja no tornaran a ser les mateixes.