Lucía Ramos s’emporta tres medalles al Campionat d’Espanya de tir amb arc

125
Lucía Ramos (arxiu personal)
Lucía Ramos (arxiu personal)

La martorellenca Lucía Ramos ha sumat tres medalles del Campionat d’Espanya que s’ha celebrat a Oropesa del Mar (Castelló). En la categoria cadet, ha aconseguit la millor qualificació, amb l’or, mentre que en edat júnior, tant individual com en parelles, on hi ha competit amb Miquel Marsal, s’ha assegurat dues plates.

Ramos hi ha pres part representant la selecció catalana, on ha aportat tres medalles a un combinat que ha sumat força èxits en la cita estatal. Ramos ha tornat a una cita estatal després de guanyar-se també la plata en l’últim estatal del curs passat. En la classificació general per equips, Catalunya va ser la segona millor selecció, per darrere de madrid i per davant de les Illes Balears.

En la categoria cadet, Ramos va sumar l’or, per davant de la madrilenya Carlota García i l’asturiana Rebeca González. En canvi, en la categoria júnior, va ser García la guanyadora i la martorellenca qui va endur-se la plata, en la modalitat d’arc recorbat. En la modalitat per parelles,  amb Miquel Marsal, van classificar-se per darrere dels madrilenys Carlota Garcia i Javier Mérida. Sobre la seva actuació a l’estatal i les tres medalles, la martorellenca confessa que la clau va ser l’actitud que va posar-hi. Somriure, ha admès, és la fórmula màgica.

Lucía Ramos, arquera martorellenca

L’arquera martorellenca no amaga els dubtes amb què va començar la competició, però expressa que en el segon dia va relaxar-se i va estar més tranquil·la per encarar les proves amb més garanties.

Lucía Ramos, arquera martorellenca

Després de la competició en sala, arribarà el tir amb arc a l’aire lliure, una modalitat que, segona la mateixa Lucía Ramos, li agrada més. Pel que fa a la lliga regular, Ramos competeix amb el Tir amb Arc Olesa en les categories de cadet i grans premis i té en el seu objectiu entrar en la llista del campionat europeu a Bucarest, a Romania, del proper estiu.