Diumenge arriba a El Progrés una versió en titelles del conte de ‘La Caputxeta’

630
'La Caputxeta' cia, L'Estaquirot

La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Martorell programa diumenge 11 d’abril (12.00h) La Caputxeta, al Teatre d’El Progrés. Un muntatge de la companyia L’Estaquirot dedicat als més petits de la casa, en el que apareix aquest popular personatge dels contes.

L’Estaquirot proposa una versió actualitzada, divertida i molt visual del tradicional conte, amb transformacions escèniques, manipulacions constants de les titelles, descripció d’ambients molt diferenciats i una gran riquesa de vocabulari. És una de les maneres de la companyia d’apropar contes tradicionals de sobretaula en versió titelles als més petits de la casa, junt amb el Patufet, els tres porquets, i la rateta.

Anna Porta, responsable de comunicació de La Xarxa, comenta que “La Caputxeta parla d’una nena que sempre duia una caputxeta vermella al cap i per això tothom li deia Caputxeta vermella. La nena vivia amb la seva mare que era modista, tot el dia feia anar la màquina de cosir…. A la caputxeta li agradava molt disfressar-se amb les robes que la mare cosia i la veritat és que era una mica entremaliada”.

Anna Porta, responsable de comunicació de La Xarxa

Aquest muntatge s’inclou amb l’abonament de temporada i és el quart i darrer de pagament de la temporada -els tres propers seran gratuïts, amb reserva d’entrada-. El preu individual és de 6 euros, i cal adquirir el tiquet a entrades.martorell.cat.

La Caputxeta, de la Companyia l’Estaquirot

La companyia

L’Estaquirot es va fundar l´any 1973, i en tots aquests anys de treball ininterromput ha investigat les tècniques dels titelles i ha dut a terme més de 10.000 actuacions i 41 muntatges. De tot tipus: des d’espectacles de carrer i saltimbanquis inicials, passant pel titella de guant i fins a consolidar-se amb els espectacles d’actors, titelles i objectes manipulats a la vista, amb els que treballa ara. Això els ha dut a participar en un gran nombre de festivals d’Europa i d’Àsia.

També ha creat la sèrie La cuina dels titelles, de 13 capítols per televisió, en col·laboració amb TV3, on el protagonista d’un conte popular presenta una recepta a personatges que viuen en una cuina. Al seu taller de Vilanova i la Geltrú disposa actualment d’una petita sala per a fer sessions al públic escolar i visites guiades per veure i entendre el procés de construcció de titelles i les escenografies dels espectacles.