Agnès Busquets: “Sempre procuro fer homenatges als llocs on vaig a fer el pregó”

1021

El pregó de la Festa Major de Martorell 2022 correrà a càrrec de l’actriu tarragonina Agnès Busquets. Habitual del programa Polònia, de TV3, també ha protagonitzat altres formats televisius i radiofònics i ha estat en molts projectes teatrals. La Festa Major s’encetarà amb les seves paraules des del balcó de la plaça de La Vila i ella mateixa ha explicat com van els darrers preparatius de dissabte (19.00h).

Ja tens el pregó a punt? Com l’estàs preparant?

Sí, ara ja el tinc fet, només queda fer-lo. Crec que la part més difícil és preparar-lo, fer-la ja és disfrutar-lo i més quan et trobes en poblacions on no coneixes del tot la història, però és una bona manera de conèixer el territori. No vols fer qualsevol cosa, sinó alguna cosa divertida i de al qual la gent en tingui un bon record. De vegades em neguiteja i tot, per si no agrada, però al final acaba sortint bé. Després, l’execució és divertit i sempre acaben passant coses inesperades.

Què en saps, de Martorell?

Ha estat una feina de documentació, de conèixer què és el més destacable, com monuments o cultura popular. Al cap i a la fi és el que un acaba celebrant en una festa major és la història del seu poble o ciutat. Sempre procuro fer homenatges als llocs on vaig.

Si mirem un any enrere, a la Festa Major del 2021 va venir un company teu del programa Polònia, el Queco Novell. N’has pogut parlar?

No, no n’hem parlat, ara estem de vacances. No sé què va fer ell, però crec que acabarem coses diferents, perquè cadascú té el seu estil i la seva manera de fer, i malgrat que vinguem del mateix programa cadascú té la seva manera de plantejar les coses i el seu estil d’humor.

Sobre el programa Polònia, com ha estat per tu aquest any?

Doncs ja són quinze anys de programa, i no hi ha hagut gaire diferència respecte d’altres, però ha estat un any curiós, perquè la Mireia Portas ho ha deixat. Fora del Polònia ens veiem molt, allà és on s’hi ha forjat l’amistat, i veure que algun companys van marxant sempre t’entristeix, perquè t’ho passes molt bé. El David Olivares també ha pres ara aquesta decisió, però a banda d’aquestes coses, el Polònia és més o menys igual, perquè sempre van passant coses, i ha estat un final d’ant més relaxat a nivell d’actualitat política, va com va.

Has fet teatre i televisió. Creus que fer un pregó s’assembla a algun d’aquests dos formats?

S’apropa molt més al teatre, perquè tens un públic en directe i un actor en directe, però no hi ha comparació amb un format audiovisual.

Convidaries els martorellencs a venir, què en destacaries sobre el que puguem trobar?

No voldria avançar gaire, perquè sinó aixafo la sorpresa! (riu) Qui vulgui venir i passar-s’ho bé espero que això sigui, esperem que sigui una estona divertida.