Els Diables afronten il·lusionats la tornada del Correfoc per Festa Major

1074
Diables

La Colla de Diables i Drac de Martorell organitza diumenge a partir de les 22.00h el Correfoc, una de les activitats més emblemàtiques i amb més personalitat en una celebració com aquesta. L’inici serà a la Skate Plaça i es farà un recorregut d’anada i tornada pel barri del Pla, fins a la plaça Onze de Setembre. Els acompanyarà la percussió i el ritme de la Martukada.

Des de la Skate Plaça, els diables circularan pel carrer de Joan Cererols; carrer del mestre Lluís Millet; carrer de Francesc Pujols i plaça de l’Onze de Setembre. En aquest punt hi haurà una cremada estàtica. Després, continuarà el Correfoc de retorn cap al punt d’origen. Ho comenta el vocal de junta de Diables, Martí García i Asensi.

Martí García Asensi, membre de la Colla de Diables

El membre de colla recorda els consells bàsics de protecció per a tothom qui vulgui gaudir de prop del Correfoc: “Portar protegit el cap amb una gorra o barret i que no sigui de palla, sinó de cotó, preferentment”. També “cal portar un pantaló llarg, tipus texà, ja que és un teixit que crema poc, i una samarreta o camisa de màniga llarga i de cotó”.

En cas de patir certes dificultats respiratòries, es recomana “porta nas i boca ben tapats amb un mocador”. El Martí recorda que, per a que tot rutlli, “mai s’ha de tirar aigua ni objectes mentre passa el Correfoc”.

Martí García Asensi, membre de la Colla de Diables

A diferència del que sol passar en les activitats de cultura popular adreçades als més petits i al públic familiar -bona resposta de públic-, el Martí exposa que des de l’entitat “tenim la sensació que cada cop hi ha menys joves que s’acosten”, i anima a fer-ne una reflexió i a fer-ne més promoció, per a que adolescents i joves hi tornin a participar.

Destaca que “des de la Colla estem molt animats. I a més, aquest any podrem afegir-nos al seguici festiu de la plantada de dissabte al passeig del Quarter, perquè ens agrada molt fer pinya amb les altres colles de Martorell i és una diada molt maca per viure-la junts”.

Martí García Asensi, membre de la Colla de Diables

Els Diables afronten aquest Correfoc “amb més ganes que mai”, ja que l’any passat no es va celebrar a causa de la pandèmia i del risc d’incendi existent. Per això, tot i que no és la seva gran cita de l’any -ho seria més el Roser i la Fira de Primavera- esperen disposar d’una seixantena d’efectius.