Dissabte de tradició amb gegants, diables, capgrossos i bastoners voltant La Vila

975
Fira Primavera 2022
Cercavila. Foto: Daniel Garrido

La cultura popular és un element imprescindible de tota Festa Major. Per això, aquest dissabte 13 d’agost, les figures festives de Martorell seran protagonistes destacades en diverses activitats que se succeiran al llarg de la tarda, vespre i nit. Prop de 150 persones que integren les colles de gegants, diables, capgrossos i bastoners ja ho tenen tot a punt per unir-se en l’anomenat ‘seguici festiu’.

El punt de partida serà la plantada de les figures festives al passeig del Quarter (17.30h). “És una bona oportunitat per grans i petits de veure de ben a prop i fotografiar els gegants, els capgrossos i la Carpafera dels Diables”, comenta el cap de colla dels Gegants de Martorell, Jordi Escoda. Mitja hora més tard començarà el Cercavila pel carrer de Pere Puig i d’Anselm Clavé fins la plaça de la Vila. Acabat el pregó, cap a les 19.15h, oferiran una tirallonga de balls i cap a les 20.15h seguirà el Cercavila fins la plaça de l’Església.

Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell

Escoda explica que els gegants col·laboren “en el servei de bar que instal·larem a la plaça de l’Església”. Allà s’oferiran begudes i entrepans a qui acudeixi al Cinema a la Fresca i es vendran tiquets que, al preu de 5 euros, inclouran 4 consumicions durant el 8è Cercanit.

Aquesta activitat començarà a les 23.00h i “és una volta al nucli antic amb l’acompanyament de la Zebrass Marxing Band. Una activitat una mica més esbojarrada, per al públic jove i per a tothom”.

Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell

Escoda creu que, en general, la cultura popular “passa un bon moment de salut tot i que la pandèmia ha perjudicat”. Reconeix que és una qüestió “cíclica”, però que ara “ens estan venint força famílies noves amb canalla que s’apunten per col·laborar”.

Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell

Escoda convida tothom a passar per La Vila “a veure els gegants, els gegants petits, els diables, els bastoners i els capgrossos” i considera que “és una bona activitat per a nens i nenes i per a les famílies. Aquí tenen l’oportunitat d’apropar-se i participar”.

Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell

El Cercanit finalitzarà a la plaça de l’Església just abans que comenci la Festa Petarda amb el xou de la Qüeen Mercè & Amanda Lamarcos i les sessions de Muerta Sánchez & Aki Korrales, amb música discotequera de les darreres quatre dècades.