Agustí Riera, campió d’Espanya de Natació de Fons Màster veterans

424

El martorellenc afincat a Tenerife Agustí Riera Montal va endur-se, el passat 15 de maig, dues medalles -or i -bronze- en el 5è Campionat d’Espanya de Natació de Fons Màster en la categoria de més de 70 anys. Riera, que és resident a les Canàries des de fa més de 35 anys, forma part des de 2017 del Club Natación Tenerife Masters, un dels clubs de més prestigi a nivell tant nacional com internacional.

Als seus 73 anys, l’esport forma part de la vida d’Agustí Riera pràcticament d’ençà que es va jubilar. En especial la natació, una disciplina que va descobrir a la seva arribada a les Illes Canàries i amb la que fa una preparació quasi diària: “Es podria dir que tinc una preparació de professional”, comenta el nedador.

Agustí Riera

Les dues properes fites més importants que té per davant són el Campeonato Regional de Canarias -a mitjans de juny- i el Campionat de Piscina Olímpica a València, al juliol. Amb aquestes dues competicions es donarà per finalitzada la temporada 2020–21, “una temporada atípica i on s’ha pogut competir molt poc”, en paraules d’Agustí Riera.

De cara al curs vinent, l’objectiu més important pel nedador és arribar a competir en el XIX Campionat Mundial de Natació, que se celebrarà a Fukuoka (Japó) entre el 13 i el 29 de maig de 2022. Això requerirà una preparació encara més estricta, ja que les mínimes que es demanen en el Mundial són molt superiors a altres.

Agustí Riera

Malgrat els quilòmetres que el separen del nostre poble, l’Agustí Riera segueix molt vinculat a la nostra població i, en especial, al Club Natació Martorell. Actualment, tant ell com la resta de companys ja es troben preparant el centenari del Club, que arribarà l’any 2030. “Volem cada any fer alguna cosa perquè es parli d’això i la gent torni a animar-se envers la natació”, comenta.

El nedador tampoc té previst “jubilar-se” de la natació pròximament, ja que creu que encara està en condicions de seguir competint. “Un company del club té 95 anys i segueix competint en els Campionats Regionals”, explica Riera com a motivació i objectiu a marcar pels pròxims anys.