La consellera comarcal de Joventut visita l’Espai Jove Punt Nord

356
Visita de la consellera de Joventut del Baix Llobregat a l'Espai Jove

La consellera de Joventut del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Clara Quirante, ha visitat aquest divendres l’Espai Jove Punt Nord. L’han acompanyada la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Martorell, Raquel Sans, tècnics i responsables de l’equipament. La trobada forma part d’una ronda de contactes amb espais juvenils i amb els seus gestors per conèixer com funcionen i quines són les seves necessitats.

La consellera ha conegut les instal·lacions i ha qualificat l’espai de “súper bonic, càlid i molt pensat per als joves. N’estic segura que l’aprofitaran moltíssim. Es nota molt l’aposta que fa Martorell per les polítiques de joventut”.

També ha dit que “amb la visita coneixem els serveis i equipaments juvenils dels municipis baixllobregatins, i plantegem com podem ajudar des del Consell Comarcal”. Ha aclarit que “tot i no disposar de recursos econòmics, podem oferir acompanyament tècnic i fer de pont amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya”.

Clara Quirante, consellera de Joventut del Consell Comarcal del Baix Llobregat

Després de diverses taules i reunions tècniques, la consellera ha diagnosticat que “la majoria de municipis tenen dificultats amb els recursos econòmics i els equips de joventut, especialment els més petits. Amb la pandèmia hi ha moltes necessitats i de vegades no es prioritzen les polítiques de joventut tant com caldria”.

També ha destacat que “s’està treballant fort en l’àmbit de la salut mental. Per això, hem creat una comissió tècnica amb diversos municipis arran d’una jornada d’acció sòcioeducativa al carrer. Veiem que és una nova pandèmia que se’ns ve a sobre”.

Clara Quirante, consellera de Joventut del Consell Comarcal del Baix Llobregat
La regidora Raquel Sans i la consellera Clara Quirante (d’esquerra a dreta)

Sans: “Tenim un programa juvenil molt engrescador fins a l’estiu”

La regidora de Joventut, Raquel Sans, ha avançat que “hem començat a reactivar activitats per a joves amb cita prèvia, i d’aquí a l’estiu tenim un programa que crec que serà molt engrescador per ells. Aquest és el nostre objectiu principal: buscar-los alternatives, que estiguin bé i còmodes i que tiri endavant el projecte a l’Espai Jove”.

Raquel Sans, regidora de Joventut de l'Ajuntament de Martorell

Sans ha agraït la visita de Quirante a Martorell -conjunta amb Esparreguera i Sant Esteve Sesrovires- “per veure com estem treballant i apostant per les polítiques de joventut, i per donar-los suport en un moment complicat per als joves. Hi hem d’apostar”, ha dit.