Albert Guinovart: “La representació de la Llegenda del pont del Diable tindrà un punt èpic”

1136
Albert Guinovart, pianista i compositor
Albert Guinovart, pianista i compositor

Cultura popular, història, tradició, activitat econòmica i música conformen un atractiu conjunt de propostes per celebrar, aquest cap de setmana, la Fira de Primavera 2017. Un dels principals atractius és la 6a representació de la Llegenda del pont del Diable. La cita serà aquest dissabte, en dues sessions, a les 21.30h i a les 22.30h.

El muntatge és obra del compositor i pianista Albert Guinovart, qui en aquesta conversa el defineix com a “divertit, amè, no absent de reflexió filosòfica i amb un punt èpic”. L’entrevista, realitzada pel periodista i president de Joventut Musicals de Martorell, Aleix Palau, va ser enregistrada a Cal Nicolau, minuts abans del laboratori musical que Guinovart va impartir dimarts als alumnes de l’Escola Municipal de Música.

Per a la creació de la 6a Llegenda del pont del Diable, Guinovart ha comptat amb la col·laboració de Mònica Pagés i la participació de Mone Teruel, Xavi Fernández, Mateu Peramiquel, Coral Ars Nova, Cor Inovyn, Coral del Barri Rosanes, Coral d’El Progrés, Coral Harmonia, Escola Municipal de Música, Caramelles i Gegants de Martorell.

Abans de la representació, a l’entorn de l’emblemàtic pont hi haurà demostracions de balls de cultura popular de Martorell, la 3a Fira Gastronòmica amb la participació de diversos restaurants de la població. Tancarà la nit la banda de Myriam Swanson, Flamingo Tours.

Albert Guinovart és professor d’orquestració i composició de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) des de 2002. Ha enregistrat discos amb obres d’Enric Granados o Isaac Albéniz. En la faceta de compositor, és autor de diversos musicals com ara Mar i Cel (1988, 2004 i 2014), Flor de Nit, Gaudí o Scharamouche (2016). Ha col·laborat en l’àmbit cinematogràfic composant música per a pel·lícules com El llarg Hivern (de Jaime Camino) i ha participat en l’oscaritzada The Artist. I en el sector audiovisual, se’l coneix per crear sintonies a sèries de Televisió de Catalunya, com ara Nissaga de poder, Laberint d’ombres o El cor de la ciutat i la producció Mirall trencat.