Alerta d’intents d’estafes telefòniques a comerços i gent gran de Martorell

850

L’Ajuntament de Martorell informa de dues suposades estafes telefòniques que afectarien als propietaris dels establiments comercials i al col·lectiu de la gent gran. La Policia Local recomana no donar cap dada personal i, en el cas de la gent gran avisar l’entorn més proper.

En els darrers dies s’ha detectat que, alguns comerços de la nostra població, han rebut trucades telefòniques fent-se passar per l’Ajuntament de Martorell i reclamant-los el pagament d’un impost. Els estafadors els donen un número de compte amb la finalitat de recaptar el suposat pagament.

Des de l’Ajuntament adverteixen que, sota cap concepte, es fan trucades telefòniques per reclamar impagaments i recorda que, aquests tipus d’avisos no es fan mai per via telefònica i sempre segueixen el procediment habitual, que és a través dels mitjans de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

Una altra de les presumptes estafes telefòniques, de la qual ja en tenen constància Mossos d’Esquadra i Policia Local, afectaria a la gent gran de Martorell. En aquest cas truquen a persones d’aquest col·lectiu i els diuen que els ha tocat un viatge i una neteja de l’habitatge totalment gratuïts i que passarien a fer-la el mateix dia.

Per evitar ser víctima d’aquestes possibles estafes, es recomana posar-se en contacte amb la Policia Local a través del telèfon 937 750 783 per tal de comprovar la seva veracitat. Pel que fa a les persones grans, a més, es demana que informin a familiars, amistats i es recorda que no s’ha de deixar accedir al seu habitatge a ningú que no vagi degudament identificat, tal com aconsella el cap de la Policia Local, Sergi Duarte.

Sergi Duarte, cap Policia Local Martorell

Si sou víctimes d’un delicte, aviseu immediatament els Mossos d’Esquadra al telèfon 112.