Let's clean up Europe 2022 Martorell
Let's clean up Europe 2022 Martorell

Continuen obertes les inscripcions per participar a la jornada anual de neteja col·lectiva de les lleres del riu Anoia, que es farà aquest diumenge, 7 de maig. La neteja de lleres a l’Anoia s’emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, sota el paraigua del Let’s clean up Europe. Una iniciativa que cada any aplega el primer cap de setmana de maig més de 450 activitats a tot Catalunya per netejar boscos, platges i rius dels residus on s’hi han abocat residus il·legalment.

L’activitat començarà, a les 10.00h, a l’aparcament del Vapor, a tocar del vial inundable, on s’instal·larà una carpa informativa. Durarà unes tres hores i s’adreça a voluntaris a títol personal, a un públic familiar, grups i entitats. En tots els casos, es recomana inscripció prèvia al correu mambient@martorell.cat o trucant al 93 775 34 34.

Per a tots els que s’inscriguin, la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Glòria Carrera, els recomana portar roba i calçat còmodes que es puguin embrutar, així com una cantimplora, una gorra i crema solar. A més, en cas de disposar-ne, també poden ser molt útils uns guants de jardiner i bótes d’aigua.

Glòria Carrera, tècnica Medi Ambient

El Departament de Medi Ambient també ha organitzat diferents jornades matinals i familiars de reg dels arbres que es van plantar a la Serra de l’Ataix per ajudar a la reforestació d’aquest espai natural després de l’incendi que va patir el juliol de 2021.

Davant la important sequera actual, és crucial regar els plançons d’olivera i ametller de les dues parcel·les que es van reforestar l’any passat perquè sobrevisquin. Aquests arbres es van plantar amb una torreta especial que aconsegueix emmagatzemar l’aigua durant un mes. L’aigua que s’utilitza per regar és no potable.

Els torns s’han programat en dissabte o diumenge els dies 14 de maig, 10 de juny i 9 de juliol a les 10.00h i el lloc de trobada és la cruïlla de Quatre Camins. Per més informació cal consultar a www.martorell.cat/serradelataix.

L’Ajuntament de Martorell anima a qualsevol entitat ciutadana a organitzar la seva pròpia neteja d’un entorn natural. Aquest és el cas de l’Institut Joan Oró, que demà al matí farà una acció de neteja al Parc Forestal de Can Cases i al camí a Sant Genís de Rocafort amb els seus alumnes de 4rt d’ESO.

European Clean Up Day