Alumnes del curs ‘Activitats auxiliars de magatzem’ coneixen la logística de Mercadona

661
Visita Mercadona alumnes FOAP

Alumnes del curs ‘Activitats auxiliars de magatzem’ del programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) van rebre aquest febrer la vista del gerent de Recursos Humans de Mercadona al Centre de Promoció Econòmica de Martorell. També van tenir l’oportunitat de veure el centre logístic que la cadena de supermercats té a Abrera.

Fruit de la col·laboració entre el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell i Mercadona, els alumnes del curs ‘Activitats auxiliars de magatzem’ van conèixer, intercanviar impressions i resoldre dubtes amb Carles Domínguez, amb més de vint anys d’experiència a l’empresa valenciana com a gerent de Recursos Humans.

Posteriorment, l’alumnat va recórrer el centre logístic de Mercadona, ubicat a Abrera, amb una presentació exhaustiva sobre les estratègies logístiques i d’organització, així com dades anuals rellevants, empreses de serveis associades i el seu enfocament cap a la sostenibilitat.

Durant la jornada, es va destacar la importància de les activitats de retorn i reutilització de materials com a mitjà per preservar el medi ambient, a través d’un procés de vida útil dels productes, així com l’optimització de la productivitat dels processos.

Seguidament, van tenir l’oportunitat d’entrar a les naus del bloc logístic i observar de primera mà el procés complet que segueix un producte des de la seva arribada fins al moment en què es distribueix a les botigues.

Aquesta experiència pràctica va permetre als alumnes entendre millor el funcionament intern d’un centre logístic d’aquesta magnitud i la importància de cada pas en la cadena de subministrament.

La visita no només va enriquir els coneixements dels alumnes en l’àmbit de la logística i la gestió de magatzems, sinó que també va subratllar la importància de la responsabilitat ambiental en el sector empresarial.

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner seguirà buscant iniciatives que enriqueixin l’experiència educativa dels seus alumnes i fomentin la seva inserció laboral en sectors clau de la nostra economia.

El curs ‘Activitats auxiliars de magatzem’ s’emmarca en el programa FOAP, destinat proporcionar a les persones treballadores, preferentment en situació d’atur i demandants d’ocupació, una formació alineada amb el seu potencial i adaptada a les necessitats del mercat laboral.

En concret aquest curs és reconegut per la seva alta taxa d’èxit any rere any, convertint-se en una de les propostes formatives més sol·licitades. No obstant això, el FOAP ofereix una àmplia gamma de cursos encara pendents d’inici, els quals es poden consultar a través del següent enllaç. Els interessats poden explorar aquestes oportunitats formatives per millorar la seva inserció laboral i desenvolupar noves competències professionals.