Alumnes del PFI-PTT participen d’una sessió de sensibilització a l’emprenedoria al Molí Empresa

1461
Alumnes del PFI-PTT al Molí Empresa
Alumnes del PFI-PTT al Molí Empresa

Joves estudiants del curs ‘Auxiliar de vendes d’oficina i atenció al públic’ del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) han participat aquest dimecres en una sessió de sensibilització a l’emprenedoria realitzada al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa.

La tècnica d’empresa i suport a l’emprenedoria, Sandra Alarcón, ha estat l’encarregada d’impartir la sessió sobre emprenedoria i creativitat per sensibilitzar els joves vers el treball amb idees, i despertar-los el seu interès emprenedor com a possibilitat de futur laboral. Els participants han realitzat una dinàmica de grup brainstorming, un taller creatiu per a aconseguir opcions de projectes.

PFI-PTT, per a majors de 16 anys sense el GESO

El PFI-PTT és un programa, organitzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Martorell, per proporcionar formació en un àmbit professional a joves que han finalitzat l’ESO sense graduar. S’adreça a nois i noies joves, d’entre 16 i 21 anys, que no tenen el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria) i volen formar-se en una professió.

Dolors Caro, responsable del curs ‘d’Auxiliar de vendes d’oficina i atenció al públic’, explica que en aquest programa “els alumnes troben assessorament, pla d’atenció personalitzada, orientació, recursos per a la inserció laboral i educativa, formació general i professional en un perfil específic. Té una durada d’un curs escolar i, en acabar, poden obtenir la certificació de la formació rebuda i de les competències professionals adquirides, a més del reconeixement de la formació en la realització de les proves d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà”.

El programa compta, a més, amb el curs ‘Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques’. Els alumnes que, un cop cursat el PFI-PTT, vulguin continuar estudiant un cicle formatiu de Grau Mitjà o bé obtenir el graduat en ESO podran gaudir d’algunes excepcions en aquests estudis.

La finalitat d’aquests programes és proporcionar formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat de l’itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de Grau Mitjà, un cop superada la prova d’accés.