Parades de la Fira de Sant Jordi amb una finalitat solidària

2114

Tres entitats de Martorell seran diumenge 23 d’abril a la plaça de les Cultures per relacionar la Diada del llibre i de la rosa amb la solidaritat envers els col·lectius que defensen. Són l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, l’Associació de Malalts d’Alzheimer i altres demències i Hipofam, que recaptaran roses i diners per a una bona causa. Aquestes tres entitats, d’altres associacions culturals, esportives i centres d’ensenyament instal·laran els seus tendals entre les 10.00 i les 20.00h.

‘Per Sant Jordi, no només les princeses es mereixen una rosa’, aquest eslògan resumeix la voluntat de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, que vol regalar més de 350 roses a gent ingressada a l’Hospital del Sagrat Cor Germanes Hospitalàries. Roger Trilles, educador de l’entitat, demana “que els martorellencs vagin a qualsevol parada o establiment a comprar una rosa i que ens la portin, abans de les 16.45 h. Després, les farem arribar als pacients que no poden gaudir de la Diada de Sant Jordi amb normalitat”. A canvi, tothom qui faci donació d’una rosa rebrà “un petit obsequi, un treball manual fet pels nostres usuaris i relacionat amb la festa”. L’entitat instal·larà també parades amb la mateixa finalitat a Sant Andreu de la Barca i Olesa de Montserrat, i n’informa al detall a les xarxes socials.

Roger Trilles, educador de l'Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord

L’Associació de Malalts d’Alzheimer (AMA) i Altres Demències posarà a la venda uns petits trencaclosques amb els logotips de l’entitat, a un preu simbòlic, perquè tothom qui ho vulgui pugui donar-los un cop de mà i reduir el pes econòmic que suporten les famílies quan tenen a casa una persona amb una malaltia cognitiva. L’entitat té previst iniciar un grup d’ajuda al cuidador i nous tallers de musicoteràpia, i el proper 27 de maig complirà dos anys. La manera de celebrar-ho serà amb la conferència ‘Música com a teràpia’, a càrrec de Xavier Pagès, director de la Coral Ars Nova, a la Biblioteca Martorell el dia anterior.

L’Associació per a la Informació i la Investigació de la Hipomagnesèmia Familiar (Hipofam) també serà a l’exterior del Centre Cultural per informar i recaptar diners que serveixin per a la investigació d’aquesta malaltia rara que provoca, de diferents maneres, una insuficiència renal. L’entitat, amb seu a Castellví de Rosanes i molt vinculada a Martorell, complementa l’aportació anual de 47.000 euros del Ministeri d’Economia per a les despeses d’un projecte d’investigació durant 3 anys.

A més, seran a la plaça de les Cultures entitats com l’Esplai Guspira, el Centre d’Estudis Martorellencs, la Penya Barcelonista Martorell, Soldibý, Martorell amb el gat urbà Martogat i Yeswecampus. Quant a centres d’ensenyament, també s’hi ubicaran els alumnes de 4t d’ESO de la Secció Institut Martorell, l’AMPA del CEIP Mercè Rodoreda i les escoles La Mercè i José Echegaray.