Jaume Mas i Montse Amblàs guanyen el 3r Dictat Català de Martorell

2750
Dictat Català de Martorell
Dictat Català de Martorell

Jaume Mas ha guanyat la 3a edició del Dictat Català de Martorell, organitzat aquest dijous pel Servei Local de Català a la Biblioteca Martorell. El segon premi ha estat per Montse Amblàs i el premi a la participació per Agustina Montaña. Hi ha pres part una trentena de persones, entre les quals alguns regidors de l’equip de govern. L’acte ha estat presidit per l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Ensenyament, Núria Canal, i la directora del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, Imma Pagès.

El concurs ha tornat a posar a prova l’ortografia dels participants amb un text de 162 paraules del llibre Memòries fins al 1935 d’Aurora Beltrana, protagonista de l’Any Literari d’enguany, juntament amb Prudenci Beltrana. La professora i actriu Olga Folqué ha estat l’encarregada de llegir el fragment i assenyalar-ne la puntuació. Els textos han estat corregits pels tècnics del Servei Local de Català Andreu González, Glòria Roig i Jordi Morera.

Olga Folqué llegeix el text del 3r Dictat Català de Martorell

Amb una sola falta ortogràfica, Jaume Mas i Montse Amblàs han empatat en primera posició, i ha calgut una mà innocent per deliberar-ne el guanyador. Finalment, Jaume Mas s’ha proclamat campió i s’ha endut la Gramàtica Catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Montse Amblàs ha guanyat un lector de llibres electrònics. Agustina Montaña, premi a la participació, s’ha emportat un lot de llibres de l’editorial martorellenca Adesiara. En acabat, s’ha servit un refrigeri consistent en coca, cava i refrescos, gentilesa d’Òmnium Cultural.

En la 3a edició del Dictat Català de Martorell han col·laborat la Biblioteca Martorell, la Diputació de Barcelona, el Patronat Municipal de Serveis i Atenció a les Persones de Martorell, Òmnium Cultural Martorell i l’editorial Adesiara.