Animació, tallers, activitats i exposicions a la 2a Fira del Joc i de la Cooperació

687
2n Dia de la Cooperació al Desenvolupament

El pròxim dissabte 18 de novembre, Martorell celebrarà la 2a Fira del Joc i de la Cooperació, amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants (20 novembre), del Dies Europeu de la Solidaritat Local (EDLS) (del 15 al 30 de novembre) i la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (del 18 al 26 de novembre). Les activitats que es duran a terme aniran dirigides a tota la família, amb tallers, exposicions, esport infantil, espectacles i actuacions.

La jornada començarà al matí amb els jocs gegants, tallers i parades d’entitats locals de cooperació i d’Infància, entre la plaça de la Vila i la plaça de l’Església, en dos torns: d’11.00h a 14.00h i de 16.00h a 18.00h. Aquesta activitat comptarà amb la participació d’Assotea, l’ONG Mans Mercedàries, Ocularis Associació, Vedanthangal Sagam, Amics de Fundase-Bolívia, Fem Vila Wontanara Bcn i Creu Roja.

Simultàniament, en els mateixos horaris i també a la plaça de la Vila, hi haurà “un taller de Creació del Mural Gegant de les Ciutats Amigues de la Infància d’Unicef. Els artistes de Mandarines Atelier i Siboux ajudaran a expressar com creuen els infants i els adolescents que han de ser els espais perquè s’hi puguin sentir segurs”, comenta la regidora d’Igualtat, Infància i Adolescència de l’Ajuntament, Belén Leiva. També s’hi exposaran els treballs dels participants en les activitats d’arts i cultura educatives del programa ‘Martorell Educa 360’.

D’11.00 a 14.00h, a la plaça de la Vila també hi haurà l’Espai d’Esport Educatiu 360 on es podran practicar jocs tradicionals i d’arreu del món. I a la plaça de l’Església es faran jocs i scape room sobre el reciclatge i els envasos, dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Belén Leiva, regidora d'Igualtat, Infància i Adolescència de l'Ajuntament

A El Círcol, d’11.00h a 13.00h i de 16.00h a 18.00h, es faran jocs de construcció i espai de llum per a la petita infància de 0 a 3 anys. A més, a la sala polivalent de l’edifici també es podrà visitar l’exposició La guerra no és un joc d’infants, de la Creu Roja. La mostra dona a conèixer la realitat dels infants que viuen atrapats enmig de conflictes armats, i les normatives internacionals de drets humans i dret humanitari que els haurien de protegir. “És un bon moment perquè siguem conscients de la sort que tenim a casa nostra i del fet que no tothom la té”, comenta Leiva, qui afegeix que la mostra es podrà veurà fins al 26 de novembre.

Belén Leiva, regidora d'Igualtat, Infància i Adolescència de l'Ajuntament

Quant a espectacles i actuacions, la 2a Fira del Joc i la Cooperació compta amb la millor oferta per a tots els públics. A les 12.00h, es durà a terme la funció inclusiva Els Drets dels Infants, amb la Petra, a la Casa de la Cultura de la Vila. Els assistents coneixeran els drets de la Infància a través de contes i jocs, en un espectacle pensat perquè tothom s’hi senti bé.

A les 13.00h, a la plaça de la Vila, l’associació cultural Renacer Boliviano mostrarà els balls bolivians tradicionals, amb el vestuari i les coreografies actualitzades. Allà mateix, a les 17.00h, els membres del Consell d’Infants de Martorell llegiran el seu Manifest del Dia Internacional dels Drets dels Infants i donaran veu als petits dels projectes de les entitats de cooperació de Martorell en països com Angola, Bolívia, Moçambic, Índia i Kenya.

Belén Leiva, regidora d'Igualtat, Infància i Adolescència de l'Ajuntament

A les 18.00h, a la Casa de Cultura, li arribarà el torn a l’espectacle Màgic Clown, amb la companyia d’animació infantil La Pantomima. En aquest show, l’humor i l’il·lusionisme es barregen per crear un món on la imaginació dels infants inspirarà a dos personatges i a una titella molt especial.

La Fundació Arc de Sant Martí clourà la 2a Fira del Joc i la Cooperació, amb el seu festival benèfic anual, que se celebrarà a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, a les 20.30h. Per poder assistir a aquest esdeveniment cal comprar entrada al portal entrades.martorell.cat.