Els Premis BeActive i els Guardons de la Fundació Catalana per a l’Esport reconeixeran el programa ‘Martorell Educa 360’

696
'Martorell Educa 360' (2023-2024)

‘Martorell Educa 360’, impulsat per l’Ajuntament de Martorell, serà reconegut aquest novembre als Premis BeActive i a la 7a edició dels Guardons de la Fundació Catalana per a l’Esport. El programa, emmarcat en una estratègia d’esport educatiu, arts i cultura, ofereix activitats extraescolars esportives i culturals, de forma gratuïta i universal, a tot l’alumnat martorellenc, de Primària a Secundària de les escoles públiques i concertades.

El proper 23 de novembre, a les 22.30h, al Double Tree Hotel de Brussel·les es lliuraran els Premis BeActive de la Comissió Europea. Per recollir el guardó es desplaçaran a Brussel·les l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor d’Esports, Gerard Mimó, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende.

Aquests premis donen suport a projectes i persones que han promogut amb èxit l’esport i l’activitat física a tot Europa. Des de l’any 2015, celebren iniciatives i compromisos destacats a tots els nivells, en particular locals, per promoure la participació en l’esport i l’activitat física i animar la gent a ser activa.

‘Martorell Educa 360’ rebrà el premi en la categoria ‘BeActive Educació’, que vol reconèixer com l’educació pot animar els nens i nenes a romandre actius fora de l’esport o activitat física típica que té lloc en el seu dia escolar normal. Això pot incloure activitats addicionals, programar dies fora de classe centrats en l’esport, activitats extraescolars i altres solucions creatives que creen un entorn educatiu actiu.

Els BeActive 2023 tenen com a objectiu premiar i donar visibilitat a projectes i iniciatives que han promogut amb èxit l’esport i l’activitat física a tot Europa.

El pressupost global del premi és de 60.000 euros i cadascuna de les quatre categories: ‘BeActive Educació’, ‘BeActive Lloc de Treball’, ‘BeActive Heroi Local’ i ‘BeActive Intergeneracional’, premiarà un guanyador amb 10.000 euros i dos finalistes (segons i tercers classificats) amb 2.500 euros cadascuna.

D’altra banda, el 16 de novembre, el projecte ‘Martorell Educa 360’ també serà premiat a la 7a edició dels Guardons de la Fundació Catalana per a l’Esport en la categoria ‘Educació i Esport de Lleure’. A l’acte de lliurament, que tindrà lloc a les instal·lacions INEFC Barcelona a les 19.30 h, hi ha assistirà també l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor d’Esports, Gerard Mimó, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende.

Aquests premis volen contribuir a la promoció de l’esport català, reconeixent aquells projectes que, tant a través de la seva acció directa com també gràcies a la seva influència o suport, en l’àmbit de l’esport o l’activitat física, treballen per transformar positivament la realitat social en el seu entorn més immediat.

Els guardons inclouen sis categories diferents que permeten donar valor a projectes de diversos àmbits: ‘Educació i Esport de Lleure’, ‘Esport Català al Món’, ‘Foment i Difusió dels Hàbits i Valors de l’Esport’, ‘Igualtat d’Oportunitats, Investigació i Recerca’, i ‘Excel·lència, Innovació i Sostenibilitat’.

Aquesta edició dels Guardons de l’Esport ha tornat a ser un èxit en la presentació de candidatures en les diferents categories d’inscripció de projectes disponibles. Això demostra, segons l’organització, la gran implicació de persones i entitats per transformar positivament la societat catalana a través de l’esport. I l’enorme qualitat i potencial del teixit esportiu català.

‘Martorell Educa 360’: abordar desigualtats, promoure l’èxit educatiu

‘Martorell Educa 360’ és un projecte implementat a Martorell amb el propòsit d’abordar desigualtats en el sistema educatiu i promoure l’èxit educatiu, l’equitat i la cohesió social.

Un dels objectius del projecte és establir una connexió entre l’entorn i els projectes educatius de les escoles i instituts de Martorell, proporcionant un millor acompanyament a nens i adolescents, així com a les seves famílies, per a facilitar l’èxit educatiu i atendre les seves necessitats educatives. A més, es busca garantir que infants i joves tinguin accés a activitats, especialment esportives i recursos d’educació no formal en condicions d’igualtat.

El programa es basa en l’estratègia d’Educació 360, que busca connectar els aprenentatges que ocorren en tots els moments i espais de la vida de les persones, promovent l’equitat, la personalització dels aprenentatges, l’èxit educatiu i la vinculació comunitària.

En resum, ‘Martorell Educa 360’ cerca reduir desigualtats, oferir oportunitats educatives de qualitat, connectar l’escola amb l’entorn, enfortir el lideratge educatiu de l’Ajuntament i promoure l’educació no formal.