Aprovada una moció en defensa de les beques menjador al Baix Llobregat

477
Menjador escolar
Menjador escolar

El ple municipal de l’Ajuntament de Martorell va aprovar dilluns per unanimitat una moció, presentada per CDC, ERC, PSC i Movem Martorell, per sol·licitar a la Generalitat el compliment dels acords signats al Pacte per la infància i l’habilitació de les partides pressupostàries per a atorgar les beques menjador aquest curs al Baix Llobregat.

Al Baix Llobregat aquest curs escolar s’han presentat més d’11.000 sol·licituds d’ajuts menjador, la més alta registrada en els darrers cursos escolars.

Tot i havent atorgat més de 5.000 beques garantides, existeix una bossa de 2.000 nens i nenes que, tot i reunint les condicions d’accés als ajuts de menjador que estableix el departament d’Educació de la Generalitat, no tindran beca garantida.

D’aquests 2.000 nens i nenes, el 55% està en intervenció per part dels serveis socials municipals, i el 31% són famílies nombroses.
El departament d’Ensenyament ha comunicat que la dotació econòmica per atendre aquestes famílies és de 266.000 euros, 250.000 euros menys que el curs passat.

La regidora d’Ensenyament, Cristina Dalmau, va manifestar que “la insuficiència de fons destinats a beques menjador està sent suportada any rere any pels ajuntaments de la nostra comarca, el que suposa un gran esforç en uns pressupostos sotmesos a tensió i ajustos continuats”.

Des de la comarca “no s’entén la decisió de la Generalitat, que ha congelat els pressupostos destinats a beques menjador en un moment en que la demanda s’ha incrementat, fet que implica que famílies necessitades quedin fora del sistema”, va afegir.

Per això, l’Ajuntament sol·licita a la Generalitat el compliment dels acords signats al Pacte per la Infància de les partides pressupostàries adients per tal que es puguin atorgar pel curs 2015-16 les beques-menjador necessàries per atendre les sol·licituds avaluades pels serveis socials, per tal de garantir un àpat equilibrat al dia a tots els infants en situació de vulnerabilitat.

També sol·licita al departament d’Ensenyament de la Generalitat una revisió dels criteris econòmics i socials d’atorgament de les beques perquè cobreixin a tots els infants en situació de vulnerabilitat.

La Diputació es compromet a sufragar les beques
Una delegació d’alcaldes del Baix Llobregat, entre ells l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, van sol·licitar la setmana passada a la Diputació de Barcelona una subvenció econòmica d’aproximadament uns 250.000 euros per sufragar una part del pressupost del Consell Comarcal destinat a cobrir les beques menjador per als escolars. La Diputació assumiria, així, la part que la Generalitat no podrà garantir durant el curs 2015-2016 a través d’un conveni amb el Consell Comarcal.