Arnau Cortijo, pilar en la victòria del Bàsquet Manresa a la Minicopa Endesa i MVP del torneig

1633

El martorellenc Arnau Cortijo va ser un pilar fonamental en la victòria del Bàsquet Manresa davant el Casademont Saragossa, aquest dimecres passat a la Minicopa Endesa Tarragona, celebrada del 6 al 8 de desembre al Palau d’Esports de Tarragona. L’aler pivot va aportar 28 punts i 11 rebots, a més d’aconseguir la cistella clau de la remuntada. El jugador ha rebut aquest divendres l’MVP (Most Valuable Player) com a millor jugador del campionat.

L’equip dirigit per Josep Santasusana va començar el partit a remolc del Casademont Saragossa. Quan quedaven sis minuts per al descans perdia 14-34 i al descans el resultat ja era de 32-41, encara a favor dels aragonesos. Al minut 30 el marcador estava 57-67 i els bagencs no aconseguien atrapar els saragossans que van entrar als darrers dos minuts amb vuit punts a favor (82-90).

Quan restaven 50 segons, Arnau Cortijo posava l’electrònic 91-92. Després de l’atac del Casademont Saragossa, Jan López fallava dos tirs lliures però la pilota va afavorir els manresans i Cortijo va aprofita-ho (93-92). L’equip bagenc sumava la seva primera victòria a la Minicopa amb el martorellenc Arnau Cortijo com a màxim anotador amb 28 punts.

El martorellenc Arnau Cortijo assegura que “és un torneig que ens fa molta il·lusió jugar perquè competirem amb altres equips ACB. Contra el Casademont Saragossa va ser un partit força difícil perquè físicament eren molt bons, amb un jugador de 2,10 metres. A la segona part ho vam fer molt millor i vam acabar guanyant amb la meva última cistella”.

Arnau Cortijo, jugado Bàsquet Manresa

El Manresa és un dels quatre primers classificats per a la fase final d’aquesta competició, que es jugarà al febrer de 2024 a Màlaga. Els altres equips finalistes són el Barça, el Joventut de Badalona i el València Basket, que junt amb l’equip de Cortijo van acabar primers dels seus grups respectius i s’uneixen al Real Madrid, vigent campió, i Unicaja Málaga, amfitrió.