Un centenar d’experiències per viure el Nadal al Baix Llobregat

752

Mercats i fires de Nadal, pessebres vivents, espectacles de llum… Com t’agradaria passar el Nadal? Entra al web www.esnadal.cat, impulsat pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat, i descobreix una campanya guarnida de més de 100 propostes com aquestes per passar un Nadal inoblidable. Activitats per somiar i gaudir d’aquestes dates tan especials a un salt de Barcelona.

Un any més, el Baix Llobregat vol compartir la il·lusió del Nadal amb tothom. D’aquesta manera, la campanya És Nadal aplega activitats i propostes nadalenques per anar en família, per gaudir de la natura i l’esport, per assistir a espectacles, i per visitar indrets d’interès turístic arreu de la comarca. També es proposen restaurants i activitats gastronòmiques, allotjaments i, fins i tot, descomptes i preus especials.

Activitats plenes de màgia

De fet, es presenta un mes de desembre molt animat al Baix Llobregat, des de la Fira Avícola de la Raça Prat (de l’1 al 3 de desembre) i la Fira de la Puríssima de Sant Boi (del 6 al 8 de desembre), fins a la Fira Medieval Castrum Fidelis de Castelldefels (del 6 al 9 de desembre), els municipis de la comarca han preparat un calendari ple d’activitats imprescindibles.

Podeu gaudir d’espectacles de llums màgics com l’impressionant “Lumàgica Barcelona” dins de Catalunya en Miniatura de Torrelles de Llobregat, una autèntica experiència sensorial amb activitats immersives (fins al 7 de gener), o el “Bosc dels somnis” de Sant Boi de Llobregat, un recorregut teatralitzat on conèixer als seus habitants fantàstics (del 21 al 31 de desembre), i el “Bosc encantant” de Gavà que compta també amb una decoració interactiva (fins al 7 de gener).

No falten tampoc representacions úniques com el Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat (del 2 de desembre al 13 de gener), espectacles com el Concert “Nit d’espelmes” a Olesa de Montserrat (2 de desembre), i activitats úniques com el Castell Planetari “El cel de Nadal” a Cornellà de Llobregat (10 de desembre).

Pels més actius i dinàmics, el web proposa la pista de patinatge sintètic d’Esplugues de Llobregat (fins al 3 de gener), la pista sintètica de Sant Vicenç dels Horts (fins al 7 de gener) i la pista de gel de Sant Feliu de Llobregat (fins al 7 de gener).

Amb els més petits podeu conèixer el Nadal familiar de Catalunya en Miniatura (fins al 7 de gener), participar en el taller de manualitats “Arbres de Nadal” del Prat de Llobregat (4 de desembre), divertir-vos a la Gimcana Cercations de Sant Just Desvern (3 de desembre), gaudir de les propostes culturals, esportives i d’oci a la Fira Infantil de Cornellà de Llobregat (del 21 al 31 de desembre) i també apropar-vos a la Màgia de Nadal a Martorell (fins al 7 de gener).

El calendari festiu inclou una gran varietat de fires i mercats de Nadal com Fira de Nadal d’Abrera (2 de desembre), el Mercat de Sant Nicasi de Gavà i el Mercat de Nadal d’Esplugues de Llobregat (del 15 al 17 de desembre), la Fira de Nadal d’Olesa de Montserrat (16 de desembre), la Fira de Nadal de Sant Esteve Sesrovires (16 de desembre), la Fira de Nadal de Begues (16 de desembre), la Fira de Santa Llúcia a Esparreguera (16 i 17 de desembre), la Fira de Nadal de Collbató (16 i 17 de desembre), i la Fira de Nadal de Sant Andreu de la Barca (17 de desembre).

A més, el Baix Llobregat convida a tothom descobrir els llocs emblemàtics de la comarca, com les Coves de Montserrat i el nucli antic medieval de Collbató, el Castell de Castelldefels i Piratia, Catalunya en Miniatura, la Cripta Gaudí de la Colònia Güell, els Espais Naturals del Delta del Llobregat, l’itinerari modernista Jujol a Sant Joan Despí, i la planta noble del Museu Palau Mercader de Cornellà de Llobregat, entre moltes altres propostes que trobareu al web.

I en l’àmbit gastronòmic, la campanya de Nadal proposa menús especials als restaurants de la comarca, comprar productes de pagès del parc rural de Montserrat els dies 16 i 17 de desembre a la Fira de Nadal de Collbató, o fer unes tapes al FiraTAST de Nadal de Corbera de Llobregat el dia 16 de desembre.

I com ja és habitual, la campanya de Nadal proposa un sorteig d’un lot solidari amb productes de proximitat i d’una escapada en família al Pessebre Vivent de Corbera i a les Coves de Montserrat de Collbató.