Arrenca la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a Martorell

279

Martorell se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que se celebra del 16 al 22 de setembre, amb un programa d’actes destinats a promocionar la mobilitat segura, saludable i sostenible. Sota el lema ‘Fes salut, mou-te de manera sostenible’ es vol fomentar el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents al municipi.

L’Ajuntament de Martorell es va adherir a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, a través d’una moció de Junts per Martorell i el PSC acordada per unanimitat al Ple Municipal de juliol, amb el compromís d’impulsar més mesures que des de l’àmbit local sumin en la lluita contra el canvi climàtic.

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible “vol conscienciar la ciutadania sobre un model de mobilitat més segura, saludable i sostenible i menys contaminant. Una oportunitat per a que ciutats i pobles presentin alternatives i reptes per a un canvi de comportament que ens apropi al transport sostenible i a una millora ambiental”, explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Comunicació, Lluís Sagarra.

Lluís Sagarra, regidor de Mobilitat

L’Ajuntament de Martorell ha preparat diferents actes per tal de promoure hàbits de mobilitat més segurs, saludables i sostenibles. El programa arrenca aquest dijous 16 de setembre amb la presentació de la nova senyalització que declara a Martorell Ciutat 30.

El mes de juny passat, Martorell es va declarar Ciutat 30 limitant la velocitat a 30km/h en les vies urbanes del municipi amb un únic carril per sentit de circulació i a 20km/h en vies que disposin de plataforma única de vorera i calçada. La mesura s’emmarca dins l’estratègia de Martorell pel Clima i dona compliment a la modificació del Reglament General de Circulació de la Direcció general de Trànsit, que va entrar en vigor el passat 10 de maig, tot plegat per aconseguir una ciutat més segura i amb menys contaminació atmosfèrica i acústica.

Sagarra avança que “hem estat revisant la senyalística i farem campanyes de conscienciació a la ciutadania. Ho enllaçarem amb la nova normativa de circulació que ens permetrà que els vehicles de mobilitat personal comparteixin la calçada per més seguretat per a tothom., i que els vianants puguin circular millor per les voreres”.

Lluís Sagarra, regidor de Mobilitat

Seguint amb els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, dilluns 20 de setembre l’Ajuntament s’adherirà a l’acord de la Carta Internacional per Caminar per a la creació de comunitats sanes, eficients i sostenibles on la gent esculli caminar.

D’altra banda, el 21 de setembre es presentarà el primer camí escolar segur a La Vila. Els camins escolars segurs són rutes senyalitzades d’accés als centres escolars perquè els nens i nenes puguin anar sols a l’escola, ja sigui a peu o en bicicleta, fomentant així una activitat física diària. Una proposta dels Pressupostos Participatius, segons destaca el regidor.

Lluís Sagarra, regidor de Mobilitat

I dimecres 22 de setembre se signarà un conveni amb FGC per a la instal·lació d’un aparcament segur i tancat per a bicicletes a l’estació de Martorell Enllaç. La de Martorell serà una de les primeres estacions on FGC instal·larà els bicitancats, junt amb Bellaterra, Can Feu | Gràcia, Valldoreix, Piera, Sant Vicenç els Horts, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà.