‘Més Digitals‘, formació gratuïta de la Generalitat de Catalunya que fomenta el coneixement tecnològic i l’ús segur i responsable d’Internet i dels dispositius mòbils, arriba a Martorell. Els cursos s’impartiran els divendres a la tarda al Punt Òmnia del Centre Cultural, entre el 21 de febrer i el 4 d’abril. Les inscripcions son obertes i es prioritzarà la incorporació de persones que no estiguin acostumades a fer-ne ús, o bé que tinguin uns coneixements tecnològics molt bàsics.
L’Ajuntament de Martorell cedirà l’espai físic del Punt Òmnia, a la primera planta del Centre Cultural, per acollir les classes. La regidora de Benestar Social i Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament, Cristina Dalmau, destaca que “ja fa molts anys que a Martorell intervenim amb aquest tipus de formació digital, donant suport a les persones amb dificultat d’accés al món digital”.
Per això, apunta, “ens va semblar interessant acollir aquesta proposta temporal. És una activitat més que complementa i acaba de donar sentit al Punt Òmnia, que pretén que la bretxa digital sigui cada vegada més petita”.
Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Martorell
Aquesta formació hi poden accedir persones majors de 16 anys que no hagin assolit el nivell bàsic de l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC). Tot i així, es prioritzarà els majors de 60 anys, persones en situació d’atur, membres de famílies amb fills en edat escolar (amb fills menors de 16 anys) en risc d’exclusió, persones amb diversitat funcional i persones residents en centres penitenciaris.
La coordinadora de la Regidoria de Benestar Social, Mònica Fernández, explica que el ‘Més Digitals’ s’ajustarà “a una franja horària que fins ara nosaltres no teníem coberta, els divendres a la tarda, de 17.00 a 19.00h, començarà el 21 de febrer i finalitzarà el 4 d’abril”.
Mònica Fernández, coordinadora de la Regidoria de Benestar Social
La durada total dels cursos serà de 15 hores i s’hi han establert tres nivells: el primer per a persones que utilitzen les tecnologies digitals de forma esporàdica; el segon a les que es belluguen pel món digital però no tenen autonomia per encarar-ne nous usos -com ara crear i usar el correu electrònic, fer fotos i vídeos o navegar per la xarxa-. El tercer permet endinsar-se en el món digital, tenir una autonomia bàsica en l’ús de les tecnologies digitals i aprofundir-hi.
Fernández destaca que els assistents aprendran “a tenir el seu primer correu electrònic, a fer fotos i vídeos amb smartphone, a navegar de forma segura a la xarxa i a poder tenir un control sobre tot allò que fan o diuen a les xarxes socials. Qui n’estigui interessant pot apropar-se al Centre Cultural per demanar informació, o bé trucar al 607 470 876″.
Mònica Fernández, coordinadora de la Regidoria de Benestar Social
La coordinadora recalca que “sovint ens adonem que, tot i que la tecnologia està immersa en les nostres vides, hi ha un perfil de persones que per edat, o per manca d’accés tutelat, no en poden fer un bon ús”. Per això, afirma, “és molt necessari tenir accés a aquestes formacions”.
Mònica Fernández, coordinadora de la Regidoria de Benestar Social
El ‘Més Digitals’ s’implantarà en una primera fase a un total de 23 comarques catalanes, entre les quals se situa el Baix Llobregat.
