Artistes Plàstics prepara nous cursos de ceràmica i escultura a Ca l’Oller

2297
Ca l'Oller
Ca l'Oller

L’associació Artistes Plàstics de Martorell posarà en marxa, el proper mes d’octubre a Ca l’Oller, nous cursos de ceràmica i escultura, a més de monogràfics de cosmètica natural o higiene de la llar sense productes tòxics. L’edifici allotja durant l’any artistes locals que desenvolupen les seves creacions, així com les classes de l’Escola Municipal de Patronatge i Costura.

Conxi Rubio, membre d’Artistes Plàstics i responsable de la programació dels cursos de Ca l’Oller, comenta que “engeguem un nou projecte, que ens fa molta il·lusió, per tal d’apropar la gent a Ca l’Oller. En aquest espai sempre es couen activitats, però volem obrir les seves portes, que tothom conegui la casa i que hi participi de manera activa. És un indret emblemàtic, al qual tenim molt de respecte i que, a més, és preciós. Ens agradaria que vingués molta més gent”.

Ca l’Oller “vol donar resposta a les inquietuds, necessitats i tendències culturals que es generin al nostre municipi, amb vocació de servei”, diu Rubio. L’espai és també un punt de diàleg, de tolerància, de relacions humanes i d’educació per a la convivència a través de l’expressió artística.

Pel que fa a la ceràmica, els dies 5 i 19 d’octubre, i el 9 i 23 de novembre, es farà el taller ‘Tècniques d’iniciació a la porcellana i pasta de paper’. Els dies 7 i 21 de març tindrà lloc el ‘Joc de bols i plats d’estil japonès amb porcellana’. El 4 i 11 d’abril organitzaran un curs de ‘Bijuteria amb porcellana’, i els dies 1 i 15 de juny un altre de ‘Porcellana i esmalts explosius’. Tots aquests cursos aniran a càrrec de Conxi Rubio i es faran en horari de 10.00 a 14.00h.

La professora Montse Carafí conduirà el curs ‘Estampat sobre fang’ el 14 de desembre i un taller de torn ceràmic els dies 9 i 23 de maig. Totes dues activitats tindran lloc de 10.00 a 14.00h.

El taller d’escultura anirà a càrrec de Paco Arasa i es durà a terme, de 17.30 a 19.30h, tots els dimarts al llarg del curs. Els alumnes aprendran a treballar diversos volums amb fang, cartró pedra i paper maixé.

Eva Fernández impartirà el monogràfic ‘Cosmètica natural’ el 26 d’octubre i el 14 de març, de 10.00 a 14.00h; i el de ‘Neteja de la llar amb productes sense tòxics’ el 16 de maig en el mateix horari.

Totes les activitats programades s’adrecen a persones majors d’edat. Per a més informació sobre horaris, preus i inscripcions, poden contactar amb l’associació Artistes Plàstics trucant al 93 775 37 71 o enviant un correu electrònic a aplasticsdemartorell@gmail.com.

Sobre Ca l’Oller

Ca l’Oller és un edifici de titularitat municipal protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. L’edifici està format per un soterrani, planta baixa, dos pisos i jardí. Els Oller, van ser calderers, i es van establir a Martorell l’any 1781, on van exercir aquest ofici, fins a l’any 1843. La casa és de finals de la primera meitat del segle XIX, i va ser reformada pel seu propietari el 1926. Conserva elements decoratius d’estil neoclàssic a les habitacions de la primera planta, però la nota predominant, és noucentista: porxada, llar de foc, escala de fusta, enteixinats, paviments, vidrieres, plomades. Al jardí hi ha un molí de vent.