Israel Núñez reedita el Campionat del Món de Policies i Bombers en categoria BTT

1326
Israel Núñez
Israel Núñez

Israel Núñez s’ha proclamat campió del món de categoria mountain bike BTT en el Campionat de Policies, Bombers i Agents Rurals. El ciclista martorellenc, que va prendre part en les tres proves de la cita esportiva, va reeditar la primera plaça en BTT, aconseguida ara fa dos anys. El campionat va tenir lloc els dies 20, 21 i 22 de setembre a Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant (Tarragona).

El martorellenc es va alçar diumenge amb el primer lloc a la categoria mountain bike BTT, un circuit de vuit quilòmetres de dificultat mitjana, amb zones de ciment, i pistes amb pujades i baixades. Els participants van haver de fer quatre voltes al circuit (categories menys màster 50 i fèmines). Núñez, excorredor professional i vencedor de la Titan Dessert Campionat del Món, va liderar la cursa des de l’inici i va registrar un temps d’1:25’10”.

La prova de contrarellotge individual es va disputar divendres en un recorregut de 12 quilòmetres amb sortida i arribada a l’Hospitalet de l’Infant. Van finalitzar la prova 60 dels 74 inscrits i el millor temps el va registrar l’holandès Glenn Edelenbos amb 0:16′ 21″. Núñez va quedar en vuitena posició.

La segona jornada dels mundials va ser la prova de ruta, disputada dissabte, amb un total de 102 quilòmetres. La classificació general va ser encapçalada per Javier Chacón, amb un temps de 02:30’20”. El martorellenc va quedar en setena posició.

Campionat del Món Policies i Bombers

Israel Núñez es dedica al ciclisme des de l’any 1994. Ha acumulat victòries en les categories inferiors com a cadet (temporada 1995 en l’equip CCSant Boi-Turicar), junior (temporada 1996 en l’equip CCSant Boi-Retols Triangle i temporada 1997 com CCSant Boi-Serimak), sub-23 (temporades 1998-1999 en l’equip CCSport Ter-Tadesan i 2000-2001 al Caja Rural de Navarra) i elit (temporada 2002 en Caixa Rural), fins que va saltar al camp professional de la mà d’Ángel Edo l’any 2003 amb l’equip portuguès del Vila do Conde, i uns anys més tard en l’equip Kaiku (dissolt el 2006). Després va passar a dedicar-se al ciclisme de muntanya amb l’equip Massi.

L’any 2011 va entrar al cos dels Mossos d’Esquadra i va passar a formar part de l’equip de mossos de Catalunya. En aquesta etapa va guanyar el Campionat de Catalunya, d’Espanya i del món del 2013-2016, a més del Campionat del Món (màster 30) a Andorra.

També ha estat sis vegades campió d’Espanya en ciclisme de muntanya, tercer en el Campionat d’Espanya de Ciclocròs de 2002 i tercer en el Campionat d’Espanya de Ciclisme de Muntanya de 2006. Núñez també va fer-se amb la victòria a la Titan Desert (prova no professional d’aventura de ciclisme de muntanya) l’any 2009.