ASSOTEA celebra el Dia Mundial de l’Autisme amb dues sessions de cinema molt concorregudes

2205

Normalitzar la situació de les persones que pateixen algun tipus de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) o de síndrome d’Asperger és el gran objectiu de l’entitat martorellenca ASSOTEA en la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. L’entitat martorellenca ho ha celebrat durant el cap de setmana projectant a l’auditori Joan Cererols dues pel·lícules sobre aquesta temàtica i els seus respectius cine fòrum, amb l’assistència d’unes 130 persones. També s’ha il·luminat el pont d’Anoia de color blau.

Les dues projeccions expliquen històries en les que hi ha algun protagonista o personatge amb autisme o síndrome d’Asperger. Dissabte va ser el torn de Pastel de pera con lavanda (d’Eric Besnard, França), una pel·lícula en la que la protagonista coneix un home amb aquest tipus de trastorn i que canvia la seva vida i la de la seva família.

Diumenge s’ha projectat Unes altres veus (d’Iván Ruiz i Sílvia Cortés, Barcelona), un documental sobre l’autisme a partir del testimoni real de l’Albert, un jove collbatoní de 21 anys diagnosticat de síndrome d’Asperger. Tant el protagonista com la seva família han estat presents a l’auditori i han participat en el cine fòrum, conduït per la psicòloga Alba Ruiz.

López: “autisme o asperger no són malalties, són maneres diferents de pensar i processar”

La presidenta de l’entitat, Natalia López, destacava que “estem molt contentes de la resposta de la gent a aquestes activitats. Ha vingut força gent i tothom ha mostrat ganes de conèixer i d’implicar-se en aquests trastorns”. López és optimista: “estem en el bon camí, el de la conscienciació, del respecte i de l’apreci”, i reivindica que “des d’ASSOTEA creiem que quan parlem de l’autisme i de l’asperger no ens referim a persones malaltes, sinó a persones que pensen i processen de manera diferent”.

El Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

A través de la programació de films i de la il·luminació en blau del pont d’Anoia, ASSOTEA s’ha adherit per primer cop a la celebració del Dia Mundial, el 2 d’abril. La jornada pretén cridar l’atenció sobre les barreres cognitives i socials a les quals s’han d’enfrontar actualment les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

A Martorell, ASSOTEA hi treballa des de l’any 2014, vetllant per les famílies de nens i nenes afectats per aquests casos amb teràpies de grup, amb la mediació d’una psicòloga i amb la realització de tallers per treballar les habilitats socials. La seva seu s’ubica a la segona planta de la Casa Mestres (carrer Torrent de Rosanes, 1), i es reuneixen allà tots els dilluns de 17.00 a 19.00h.