Un centenar d’escolars exhibeixen les coreografies apreses aquest trimestre a la segona jornada del New Dance

2632

La segona jornada New Dance del curs 2016-17 ha portat a 110 alumnes d’entre 6 i 14 anys d’edat de les escoles de Martorell a presentar les coreografies assajades aquest trimestre. Mig miler de persones ho han seguit aquest diumenge al matí al Pavelló Esportiu Municipal. El departament d’Esports del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) promou l’activitat, que fomenta l’exercici físic i desenvolupa diverses aptituds a través dels ritmes musicals.

La matinal s’ha iniciat amb una presentació i coreografia conjunta d’escalfament i ha continuat amb les exhibicions de ball dels diferents grups de prebenjamins, benjamins, alevins, infantils i cadets, sota la coordinació dels monitors Andrea Martínez i Aitor Arlandi. La cita ha aplegat molt de públic i no se l’han perdut  l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports Belén Leiva.

Leiva: “és una activitat molt popular i seguida”

Leiva ha destacat que “jornades d’exhibició com la d’avui les fem per a que mares, pares, avis, germans i veïns vegin els treball que fan els infants a les escoles durant el trimestre, i que fomenta l’exercici físic i d’altres habilitats”.

Belén Leiva, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Martorell

Tot i ser una activitat en el que la immensa majoria de practicants són noies, la regidora comenta que “comencem a trobar nois en els diferents grups. Esperem que poc a poc se’n vagin afegint més”.

El New Dance fomenta moltes capacitats

El New Dance, segons explica la responsable d’activitats escolars i extraescolars del PMSAPM Montse Horcas, “desenvolupa les habilitats i capacitats físiques com tota activitat física, però a més fomenta el treball corporal, l’expressió, la memòria coreogràfica, la posició, l’equilibri i l’autoestima de sortir trimestralment davant tantes persones que t’estan mirant”.

Montse Horcas, responsable de les activitats escolars i extraescolars del PMSAPM

Horcas afegeix que “la jornada ha anat molt bé, tenint en compte que en aquest segon trimestre hi ha hagut menys sessions”.

A Martorell, el New Dance es pot practicar a partir dels 6 anys en tres espais: les escoles Mercè Rodoreda, Juan Ramón Jiménez i Lola Anglada, que aglutinen també alumnes d’altres centres. Es fan dues sessions setmanals d’una hora cadascuna i es ballen peces musicals d’estils com ara el Jazz, el Hip Hop, el New Style, la Salsa, el Funky o l’Aeròbic.