Berenar i lliurament de diplomes per cloure els tallers de l’Associació de Malalts d’Alzheimer

2001
Cloenda tallers Associació Malalts Alzheimer
Cloenda tallers Associació Malalts Alzheimer

L’Associació de Malalts d’Alzheimer de Martorell (AMA) ha celebrat aquesta tarda un berenar per cloure els tallers de memòria i manualitats. La cita ha tingut lloc a l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires i ha comptat amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, i el regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández, encarregats de lliurar els diplomes als participants.

L’entitat organitza, des del mes d’octubre i fins el juliol, un taller setmanal de memòria per a persones que pateixen alzheimer, amb una desena de participants. També realitzen un taller preventiu obert a la gent gran que vulgui exercitar la memòria i que compta amb 20 inscrits.

El president de l’Associació de Malalts d’Alzheimer, Jordi Lucas, ha explicat que els tallers “activen la memòria recent i passada, el llenguatge oral i matemàtic”. Les sessions inclouen exercicis d’orientació, memòria, atenció i joc, per a que resultin més lúdiques i els participants es coneguin millor. “L’objectiu és evitar la pèrdua dels processos cognitius propis de l’edat i, alhora, passar-s’ho bé en una activitat col·lectiva”, ha dit.

Jordi Lucas, president AMA

El taller de manualitats serveix per a exercitar la mobilitat de les mans, ja que “les malalties neurodegeneratives provoquen aquesta pèrdua i ,quantes més coses facin, més li costarà avançar a la malaltia”, segons Lucas.

Jordi Lucas, president AMA

L’alcalde ha reconegut la feina de les persones que encapçalen l’entitat i la causa noble per la qual lluiten. Xavier Fonollosa ha destacat que “els vam ajudar a constituir-se i els hem acompanyat en tot allò que ens han demanat. Els seguirem recolzant perquè són una entitat molt activa des del primer moment. Com a alcalde volem entitats d’aquest tipus i la nostra obligació és ajudar-les. Els familiars sou testimoni que les activitats funcionen molt bé. Us encoratjo a seguir fent-les, ja que els beneficis es noten a curt termini”.

Els tallers de memòria i manualitats es reprendran al setembre. Mentrestant, l’entitat continua desenvolupant, fins a finals de juliol, les sessions del Grup d’Ajuda Mútua per a cuidadors i familiars, així com les sessions de psicomotricitat per a malalts. L’associació prepara un programa d’activitats divulgatives sobre la malaltia per celebrar, durant tota una setmana, el Dia Mundial de l’Alzheimer (21 setembre).