Més de 700 nens i nenes participen en les activitats d’estiu del PMSAPM

2136
Visita als casals d'estiu
Taller de robòtica

715 nens i nenes participen enguany a les activitats d’estiu que organitza el Patronat Municipal de Servei d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). Aquesta xifra suposa un 24% més respecte els participants inscrits l’estiu passat. Les activitats principals organitzades aquest any Patronat són l’Escola d’Estiu, el Casal d’Estiu, l’Aprèn i Gaudeix: Around The World in 29 days (casal en anglés), un Casal de Festa Major, Summer dance (casal de dansa) i cursets de natació intensius. Aquests casals compten amb sortides a la piscina d’estiu, excursions a diferents indrets del municipi com el parc de Can Cases o altres activitats externes com la visita que faran alguns grups al Canal Olímpic de Castelldefels, on podran practicar esports com el caiac o la canoa.

Aquest matí, l’alcalde Xavier Fonollosa i la coordinadora de l’Àrea de Servei a les Persones i regidora d’Ensenyament, Núria Canal, han visitat alguns d’aquests casals a les escoles Vicente Aleixandre i Mercè Rodoreda. També han visitat el Complex Educatiu del Torrent de Llops on s’imparteixen els tallers de robòtica i manga. L’alcalde Fonollosa ha volgut remarcar que a Martorell “no hi ha cap noi i noia que s’hagi quedat fora dels casals per raons econòmiques”. Això s’ha fet, explica, a través del Pla d’Ajut a les Famílies.

Xavier Fonollosa, alcalde Martorell

La principal novetat d’aquesta edició ha estat l’oferta de tallers setmanals enfocats a altres àmbits d’oci i aprenentatge més enllà dels esports, dirigits a nens i nenes a partir dels 10 anys. Els més demandats han estat els tallers de robòtica, d’iniciació al manga, de guitarra i de fotografia. Aquest any també s’ha ofert la possibilitat de fer escola d’estiu en horari de matí i tarda. Segons la regidora Núria Canal, aquestes novetats han afavorit aquest increment d’inscrits.

Núria Canal, coordinadora Àrea de Serveis a les Persones i regidora d'Ensenyament

Un dels tallers que més ha cridat l’atenció dels nens i nenes ha estat el taller de robòtica, una activitat setmanal dedicada a aprendre nocions bàsiques per poder crear petits robots i figures 3D. L’Ainara és una de les participants d’aquest taller i comenta que “si estàs atent i saps com funcionen algunes coses, el taller no és difícil”.

Ainara, participant taller robòtica

Més enllà d’aquestes activitats organitzades pel PMSAPM, els clubs esportius i altres entitats culturals del municipi també n’organitzen de pròpies. En total, doncs, són més d’un miler de nens i nenes inscrits a activitats i casals d’estiu a Martorell. La clau d’aquesta participació, comenta l’alcalde, és “oferir un ventall molt gran de serveis”. 

Xavier Fonollosa, alcalde Martorell