Brodas Bros modernitza la Llegenda del Pont del Diable amb la seva cultura de carrer

1330

La companyia de ball Brodas Bros i els percussionistes Bricandeira uneixen forces amb els Gegants, les escoles de dansa i els músics de Martorell per representar dissabte 23 d’abril (21.30h) la 5a Llegenda del Pont del Diable. Dansa urbana, rap, batucada i dansa vertical amb la creativitat, la força i l’entusiasme de tota la població que faran tremolar el mateix diable.

Lluc Fruitós, director artístic de Brodas Bros, avança que la 5a representació de la Llegenda del Pont del Diable serà “un cocktail explosiu basat en la dansa i la música en directe”. El grup de percussió Bricandeira s’ha aliat amb la Martukada per posar la banda sonora a la Llegenda, els Brodas Bros actuaran conjuntament amb una seixantena de ballarins de l’Espai Dansa, Dance Move, New Dance (PMSAPM) i Dansa Eva.

El narrador de la Llegenda serà l’mc Joan Arman, el gat estarà representat per Mamen Alcazar, ballarina vertical que es despenjarà del Pont del Diable, els Gegants de Martorell representaran la Velleta i el Diable, i la pirotècnia anirà a càrrec dels Diables de Martorell.

Fruitós reconeix que han fet un treball intens durant aquestes setmanes d’assajos i espera que l’esforç quedi reflectit en el resultat. “Hem intentat simplificar la Llegenda perquè s’entengui millor cada part, li hem donat un toc més actual per portar la cultura i l’esperit de carrer dalt del Pont del Diable. Durant 20 minuts, es gaudirà d’un espectacle dinàmic, amb diferents textures i imatges, que promet un final apoteòsic”, diu.

Patrocini BBVA

L’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria de Cultura, ha aconseguit fer un patrocini amb el BBVA. Tots els ballarins participants seran convidats a veure el Ballet de Marsella al Centre Cultural de Terrassa el proper mes de maig.

Brodas Bros

És una companyia catalana de hip hop, dansa i cultura urbana. Els germans Pol i Lluc Fruitós van crear-la a Barcelona el 2006 i des dels seus inicis les germanes Clara i Berta Pons s’hi integren representant la part femenina del hip hop.

El primer espectacle de la companyia va ser Hip Hop, urban dance (2006), amb un alt component didàctic. L’espectacle narra la història del hip hop i explica els diferents estils de ball en aquesta cultura. Poc després, van començar a treballar en el seu següent espectacle, Hip Hop Batega, de 20 minuts de durada.

L’any 2008 van crear el seu primer xou per ser interpretat en un teatre, sota el títol IVA incluido, que es va presentar en nombrosos festivals. Aquest espectacle va dur Brodas Bros a crear un nou xou amb títol homònim al nom de la companyia, que van veure més de 25.000 espectadors a Barcelona.

El 2012 van estrenar, en el marc del Festival Grec de Barcelona, l’espectacle Concierto concepto, que van readaptar el 2015 al Coliseum de Barcelona. Per tal de celebrar una dècada d’existència, van presentar l’espectacle Brodas Bros 10 anys, també al Teatre Coliseum de Barcelona, de l’1 al 24 de gener de 2016. Dilluns 25 d’abril seran els encarregats de coordinar l’escenografia dels 19ns Premis MAX de Teatre, al Circo Price de Madrid.

A més, Brodas Bros compta amb una escola de dansa que van fundar a Barcelona, el 1987, els pares del Pol i el Lluc.