Can Bros i el Pont el Diable bateguen fort en l’arrencada de les seves festes de barri

477

Can Bros i el Pont del Diable han encetat aquest cap de semana les seves festes del barri, que enguany són més longeves i que es perllongaran fins dimecres vinent, dia de Sant Joan. El Pont del Diable es va estrenar divendres al vespre amb el pregó de Pere Miró i va congregar prop de 300 comensals al sopar de dissabte. Can Bros va iniciar la festa amb les puntaires i amb un sopar i havaneres que van seguir 150 persones.

Els dos barris celebren enguany les seves festes espaiades en cinc dies -Pont del Diable- i quatre en el cas de Can Bros. El motiu és la coincidència de Sant Joan en dimecres i la voluntat de les entitats organitzadores de programar activitats també en cap de semana.

Pont del Diable
Pont del Diable va ser el més matiner, i va començar les celebracions divendres amb el pregó de Pere Miró a la capella de Sant Joan i el concert de la Coral del barri de Rosanes. Dissabte, una vintena de concursants de totes les edats van fer all i oli. El president de l’Associació de Veïns, Àngel Antón, explicava que “han vingut prop de tres-centes persones al sopar. Hem esgotat les taules i cadires que havíem previst, i la resposta ha sigut molt bona per part de la gent”. Aquest diumenge, l’activitat ha continuat amb la presentació de l’Ateneu Popular, una paellada i jocs infantils.

Can Bros
A Can Bros, les puntaires van començar a fer bullir l’olla dissabte amb la seva trobada, i va continuar amb el sopar de sardinada i les havaneres amb el grup Roques Blaves amb l’assistència de la regidora Mercè Morera. Xavier Vila, president de la comissió de festes, explicava que “som un barri en el que només hi viuen 27 persones, però a la festa cada cop hi ve més gent, tant antics veïns de Can Bros com amistats d’aquests, i sempre surten molt contents. Aconseguim reunir a les activitats entre 100 i 150 persones, com en el cas del sopar de dissabte”. Diumenge té lloc un nou sopar popular i cinema a la fresca.

Dimarts i dimecres, més festa
Tant el barri del Pont del Diable com el de Can Bros continuaran la festa el dimarts 23 de juny. Durant tot la tarda, al Pont del Diable hi haurà sardanes, l’arribada de la Flama del Canigó pel Pont del Diable, l’oferiment a l’alcalde i l’encesa del Cresol. La comitiva soparà a la Font de la Truita, tornarà amb les Atxes de Vent i encendrà la foguera mentre comença la revetlla amb coca i actuacions dels grups Smooth, Baratos i PD 2 Tone.

Per dimecres, hi haurà el XXXII Concurs Infantil de Pesca, la Missa, el vermut, la trencada d’olles, jocs didàctics i xocolatada, havaneres i sopar a la fresca amb l’encesa de la traca final de festes.

A Can Bros també es farà revetlla de Sant Joan, i el dimecres al matí hi haurà missa, cercavila amb gegants, sardanes i dinar popular. A la tarda, es dirà adéu a la festa d’aquest barri rural de Martorell amb els espectacles musicals de la companyia Sixties i les Country Girls Martorell.