El CAU Joan XXIII recull 549 quilos de menjar per a Càritas en la matinal de dissabte

664

L’Agrupament Escolta i Guia Joan XXIII ha aplegat més de mitja tona d’aliments en la recollida feta en sis punts d’arreu de Martorell aquest matí de dissabte. El CAU ha desplegat un equip de quinze monitors, seixanta nens i nenes i alguns familiars que han col·laborat en la logística. Els aliments acaptats, de llarga durada, s’han lliurat el mateix migdia a Càritas per abastir famílies amb pocs recursos.

El CAU ha acaptat 549 quilos de menjar en sis punts de recollida: la plaça de la Vila (47 quilos), el Solàrium (117), el Mercat Stel (49), la plaça del Sol (141), el Mercat Municipal de Les Bòbiles (40) i el carrer de Josep Vilar (155). La cap de l’Agrupament, Maria Vidiella, ha dit que “des de les nou hem desplegat seixanta nens i nenes i quinze monitors a les diferents parades, i molts pares i mares ens han ajudat a transportar el menjar”.

En acabar, els aliments recollits –olis, pastes, farines i sucres, caldos i llet pasteuritzats, galetes, arròs i llegums- s’han lliurat a Càritas per ajudar famílies que passen dificultats econòmiques. El cap Nil Moya ha explicat que “el nostre punt de recollida, al Mercat Stel, no ha estat el més concorregut, però en general ha anat molt bé. N’estem molt contents”.

“Hem preparat les caixes i parlat amb la gent per informar-los de la campanya i del tipus de menjar que necessitàvem”, apunta un dels nens del CAU, en Saüc Román.

Solidaritat tot l’any
Amb l’eslògan No només al Nadal la gent passa gana, el CAU ha volgut potenciar la solidaritat dels martorellencs en èpoques que no són tan habituals per a aquestes campanyes, com és el cas de l’estiu. La Maria Vidiella destacava que “des del darrer acapte de Nadal, hem treballat per fer aquesta nova recollida, perquè també és necessari que siguem generosos a l’estiu i en tot moment”.