Caramelles es retroba per encetar la temporada amb un quinto musical 

1264
Festa Benvinguda Caramelles 2024

Caramelles Martorell ha celebrat aquesta tarda la Festa de Benvinguda als cants de Pasqua 2024 amb un quinto musical a la Casa de Cultura, en què han sortejat mones de mantega, figures de xocolata i caramels, entre els assistents. L’entitat ha aprofitat l’ocasió per presentar les cançons que cantaran en l’edició de Caramelles d’aquest any, que seran dues de recuperades, La Passada i Generació Caramellaire, i una de nova que encara està en procés de finalitzar-se, i anirà a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Martorell. Enguany, la festa de Caramelles se celebrarà els dies 31 de març i 1 d’abril. 

Tal com ha explicat Urko Ellacuria, tresorer de Caramelles Martorell, aquesta festa de benvinguda “és el dia en què ens retrobem després de tot un any, i on donem el tret de sortida als assajos, que comencen a partir de la setmana que ve. Aquest any ho hem celebrat amb un quinto caramellaire, perquè ens agradava molt la idea de recordar cançons. Hem aconseguit recopilar 23 caramelles antigues, que la gent havia de reconèixer per ratllar-les al seu quinto. En definitiva, ha estat una activitat divertida i senzilla per arrancar les Caramelles d’enguany”.

Urko Ellacuria, tresorer de Caramelles Martorell

Com és habitual, els caramellaires cantaran a Pasqua tres cançons, una que els compondrà l’Escola Municipal de Música, i altres dues creades o versionades anys anteriors. “Aquest any, els nostres creadors de caramelles no han acabat de compondre la cançó encara, llavors n’hem presentat només dues, les que hem recuperat: La passada, de La Trinca, versionada per Carles Cortadella i Generació caramellaire, de la Mercè Miró, una de les nostres directores. La nova encara està cuinant-se, anirà a càrrec de l’Eloi López i l’Anna Roig, de l’Escola de Música, i la presentarem al primer assaig”, ha afirmat Ellacuria. 

“Sempre comencem els assajos quatre dissabtes abans de Pasqua, fins que arriba el dia gros. El dia de Caramelles sortirem a cantar per celebrar que la Pasqua i la primavera ja són aquí, una tradició que es fa a Martorell des del 1930. Això sí, abans anàvem caminant, però ara ens hem modernitzat, i també el poble és més gran, llavors ens passegem amb trenet”.

Urko Ellacuria, tresorer de Caramelles Martorell

Després d’aquesta Festa de Benvinguda, és temps d’assajos. Començaran el dissabte 24 de febrer i continuaran els dies 2, 9 i 16 de març, de 18.00 a 19.00h, a la Casa de Cultura de La Vila. Els membres de l’entitat conviden, a tothom qui vulgui, a participar.