Carles Puigdemont garanteix el suport a SEAT en la seva primera visita a la fàbrica de Martorell

4052
Visita president Puigdemont a SEAT
Visita president Puigdemont a SEAT

Primera visita institucional del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a les instal·lacions de SEAT a Martorell. El president ha destacat el “bon ritme” de creixement industrial a Catalunya i ha ofert el suport de la Generalitat a la marca “sempre que sigui necessari”. Ha estat acompanyat pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, l’alcalde Martorell, Xavier Fonollosa, i els alcaldes d’Abrera i Sant Esteve.

La comitiva ha visitat el Centre de Disseny i el Taller 10 de muntatge. Allà el president de la Generalitat, que ha arribat conduint el nou model de l’Ibiza, ha recorregut les instal·lacions on s’hi fabrica, i ha conegut les darreres innovacions que l’empresa està aplicant en matèria 4.0, com smartglasses o robots autònoms, en la seva aposta per convertir la fàbrica de Martorell en una smart factory.

Visita president Puigdemont a SEAT
Visita president Puigdemont a SEAT

Orgullós de la Catalunya-SEAT

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha garantit el suport del govern català a la companyia automobilística SEAT i ha reivindicat amb “orgull” la Catalunya-SEAT com a mirall de la vocació industrial catalana. “Hi ha una Catalunya-SEAT, una Catalunya que és conseqüència directa de SEAT, una Catalunya que ens parla de fàbriques, que ens parla de diversos municipis, de models d’automòbils, de moltes famílies i d’aquesta Catalunya-SEAT ens sentim molt orgullosos com a país”, ha assegurat.

Carles Puigdemont, president de la Generalitat

Puigdemont ha destacat que el sector industrial a Catalunya creix a un ritme superior a les previsions de la Unió Europea i que, cada vegada, exporta més i millora el seu compromís social i mediambiental. “Els magnífics resultats de SEAT certifiquen l’encert de les decisions preses al moment en el qual les grans decisions es prenen, que és quan no són evidents, quan potser encara avances a les palpentes i ningú et diu que allò que decidiràs és encertat, quan hi ha un element important de risc però també d’autoconvenciment i de convenciment del teu propi entorn que aquella és l’aposta correcta”, ha dit el president.

Carles Puigdemont, president de la Generalitat
Visita president Puigdemont a SEAT
Visita president Puigdemont a SEAT

SEAT inverteix 900 milions d’euros en els nous models

El president de SEAT, Luca de Meo, ha afirmat que l’empresa ha destinat 900 milions d’euros a inversions i despeses en I+D en els nous Ibiza i Arona. La xifra de 900 milions forma part de la inversió global de 3.300 milions anunciada el setembre de 2015 per al període 2015-19. “Aquesta inversió demostra el nostre compromís amb el desenvolupament econòmic del país i ratifica el nostre lideratge com el primer inversor industrial en I+D. Estem invertint unes xifres mai vistes per al llançament de nous models. SEAT desenvolupa un paper clau des del punt de vista inversor, tecnològic, industrial i laboral”, ha assegurat.

Luca de Meo, president SEAT

Desenvolupat íntegrament a Barcelona, el nou Ibiza es produeix a la línia 1 de Martorell, la planta que fabrica més automòbils a tot l’estat espanyol. El nou Ibiza conviurà durant uns mesos amb la quarta generació d’aquest model. Construït sobre la nova plataforma MQB A0, l’Ibiza neix amb amb l’objectiu de marcar un abans i un després en seguretat, disseny, prestacions i confort. Aquesta mateixa línia acollirà també, a partir del segon semestre de 2017, la producció del SEAT Arona, el nou crossover compacte de la companyia. Martorell també fabrica el SEAT León i l’Audi Q3.