El govern municipal reafirma en el ple de l’Ajuntament el seu compromís amb les millores de l’Hospital

992
L'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell

El govern municipal ha reafirmat en el ple de l’Ajuntament d’aquest dimarts al vespre el seu compromís d’insistir al Departament de Salut perquè doni resposta a les necessitats de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Ho ha fet en una intervenció del regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández, que ha assegurat que les demandes són fruit del “coneixement directe de la realitat” del centre, que dóna servei a 160.000 usuaris de 13 municipis, i que compten amb “aportacions de professionals de l’Hospital i dels seus representants”.

“En el ple del mes de febrer, totes els grups municipals vam posicionar-nos de manera clara respecte les demandes a Salut”, ha començat Fernández. I tot seguit ha puntualitzat que “les dificultats es poden abordar de manera forta i enèrgica, però sempre constructiva, i de manera participada”.

I és en aquesta línia de treballar en positiu i sumant, ha recordat el regidor, que l’alcalde Fonollosa ha impulsat recentment una moció, consensuada amb els 13 municipis d’influència de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que demana respostes immediates a les necessitats del centre.

“Demanen un compromís públic i explícit del Departament de Salut que doni resposta als problemes plantejats, i que es desenvolupi el Pla Estratègic i Director que garanteixi l’ampliació de l’Hospital amb la millora estructural i els professionals necessaris per atendre adequadament les necessitats de tots els usuaris”, ha resumit Fernández en la primera part de la intervenció.

El regidor de Salut ha insistit també en que “la millora dels serveis de salut van més enllà de l’Hospital de Martorell”, pel qual “demanem el desenvolupament d’una Unitat d’Hospitalització Domiciliària i una Unitat de Subaguts, així com més recursos per donar resposta als pacients crònics, amb especial èmfasi a la millora dels recursos destinats a l’atenció primària”.

A més, l’equip de govern de l’alcalde Fonollosa s’ha reafirmat a través de la intervenció de Fernández en el desig de poder comptar a Martorell amb un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) “que doni atenció les 24 hores, els 365 dies de l’any”, i que disposi de “la dotació econòmica, professional i d’equipaments necessaris”.

El CUAP donaria atenció urgent i a domicili; atenció a malalties agudes; per traumatismes lleus, quirúrgica menor, radiologia i anàlisis clíniques, sent una alternativa als serveis hospitalaris.

Imatge del Ple de l’Ajuntament del passat dimarts 18 d’abril de 2017