‘Ceràmiques Sedó, retorn a l’origen’, tradició i modernitat terrissaire al Muxart Espai d’Art

860

L’alcalde Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, han inaugurat aquest dijous l’exposició Ceràmiques Sedó, retorn a l’origen, que es podrà veure fins el 18 de juliol al Muxart Espai d’Art i Creació. Una selecció de peces treballades a quatre mans pels deixebles del ceramista esparreguerí Enric Sedó.

Enric Sedó es va traslladar a viure l’any 1920 a Esparreguera, un poble amb una tradició terrissaire mil·lenària. L’any 1942, va obrir la seva pròpia terrisseria, fins que als anys 60 el sector va entrar en crisi i el negoci va quedar a mans de la seva filla, Conxita Sedó, i el marit d’aquesta, Feliu Trujillo. El matrimoni va decidir “deixar a banda la tradició per dedicar-se a la ceràmica artística, rebent encàrrecs i fent exposicions”, tal com ha explicat Trujillo.

L’any 1985, van inaugurar el taller-exposició Ceràmiques Sedó, on conviuen zones de l’antiga terrisseria amb un modern taller de ceràmica. Actualment, la filla de la Conxita i en Feliu, Glòria Trujillo, treballa a l’obrador. “Agermanem la tradició amb la modernitat, amb una obra personal que destaca per la gran complexitat tècnica i per l’aportació conceptual, mentre que les peces per encàrrec destaquen pel disseny”, ha dit Glòria Trujillo.

L’exposició Ceràmiques Sedó, retorn a l’origen mostra una selecció d’obres treballades a quatre mans entre Feliu Trujillo i la seva filla Glòria, qui ha dit que “la majoria de peces estan fetes a torn, per això diem que retornem a l’ofici, a l’origen, a la terrissa. El meu pare treballa millor la forma i jo millor el color. Tenim punts de vista diferents, però ha estat una experiència gratificant treballar de manera conjunta”. La geologia és el fil conductor d’aquesta exposició, que té com a peculiaritat l’elaborat treball interior dels gerros, convertint-los en obres d’art per dins i per fora.

La mostra es podrà visitar els dijous i divendres, de 17.30 a 20.30h, dissabtes i diumenge, de 10.30 a 14.00h.

Reconeixements
L’any 2009, Feliu Trujillo va rebre el guardó de Mestre Artesà en reconeixement a la seva trajectòria artística. La Generalitat de Catalunya, l’any 2013, també va atorgar el guardó de Mestra Artesana a Glòria Trujillo en reconeixement a tota la seva obra. El 2015, Feliu Trujillo va ser escollit membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra, un reconeixement que va arribar als 52 anys de trajectòria a Ceràmiques Sedó.