Ciments Molins assumeix el control de la històrica firma martorellenca Escofet

780
Escofet 1886 Martorell

Ciments Molins ha assumit el control de la històrica firma de formigó arquitectònic i espais urbans Escofet 1886, l’empresa que va crear el panot barceloní. La cimentera, que ja comptava amb el 37% de les accions de la companyia, en controlarà ara el 76%. Escofet 1886, amb seu a Martorell, té gairebé 135 anys d’història, compta amb una plantilla de 88 treballadors i va facturar 14 milions d’euros el 2019.

La multinacional considera que amb Escofet podrà accelerar el creixement del negoci i aprofitar sinergies. La cimentera engloba l’adquisició com a part de la seva aposta per la innovació i l’enfocament cap a la sostenibilitat. Ciments Molins invertirà aquest any 70 milions d’euros, 20 dels quals a Espanya.

“Estic molt content amb les oportunitats que presenta la nostra aposta per Escofet, una empresa amb un gran prestigi gràcies al disseny i la qualitat dels seus productes i amb una marca que és un referent en el sector”, ha assegurat el CEO de Ciments Molins, Julio Rodríguez, en un comunicat.

Escofet 1886 és la responsable de projectes icònics de Barcelona com el panot de la flor i el panot Gaudí dels carrers de la capital catalana. La marca ha col·laborat durant la seva llarga trajectòria amb arquitectes com Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, Enric Miralles, Jean Nouvel, David Chipperfield, Arata Isozaki o Toyo Ito i ha firmat projectes en més de 40 països arreu del món.

A banda de la presa de control d’Escofet, Ciments Molins també invertirà aquest any en la compra de la terminal portuària de la cimentera turca Çimsa a Alacant.