El Complex Educatiu va acollir dijous la cloenda dels cursos de català per a adults i de la 13a edició del Voluntariat per la Llengua (VxL), organitzada pel Servei Local de Català (SLC) de Martorell, inscrit al Centre de Normalització Lingüística de Ca n’Ametller. Hi van assistir prop de 60 persones, que van omplir la sala d’actes.
La celebració va ser presidida per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i va comptar amb la presència de la coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidora d’Ensenyament, Núria Canal. Per part del Consorci per la Normalització Lingüística, hi van assistir els tècnics del SLC, Jordi Bolea, Andreu González i Glòria Roig, així com de la tècnica responsable del VxL, Mireia Adell.
El responsable del SLC de Martorell, Andreu González, valora el manteniment del nombre de matrícules després de l’increment del 95% del curs passat (211 el 2014-2015, 404 el curs passat i 412 durant el 2016-2017), més de 2.000 seguidors a les xarxes socials (Facebook, Instagram i Twitter), 25 inscrits al curs de Reforç d’ortografia, 31 participants en el Voluntariat per la llengua, 35 establiments col·laboradors del VxL, etc.
Andreu González, responsable SLC
Alumnes de diversos cursos, des del Bàsic 1 fins a l’Intermedi 3, van expressar el seu agraïment als professors i la seva satisfacció per haver emprès el camí d’aprendre o de millorar l’ús del català. L’Oxana, l’Emilio, la Jennifer, el Juan Carlos, la Saïda, la Vicenta i el Jordi van fer unes intervencions breus i emotives. També va intervenir-hi Salomé Fonollosa, primera voluntària virtual del VxL de Ca n’Ametller, que està ajudant una aprenenta de Madrid a millorar el català oral per videoconferència.
En acabat, es va procedir al lliurament de diplomes als participants en el VxL. González destaca, a banda de la novetat del voluntariat virtual, el fet que enguany s’havien constituït un trio format per un voluntari i dos aprenents, així com un quartet amb tres aprenentes i una voluntària. També cal destacar que una altra voluntària ho és a institucions penitenciàries i que un parell d’aprenents són usuaris del Servei Ocupacional d’Inserció de Can Serra.
Andreu González, responsable SLC
Tot seguit, l’alcalde Fonollosa va expressar la seva satisfacció pel fet que uns quants centenars de martorellencs vulguin aprendre català o millorar-ne l’ús, els va felicitar i els va encoratjar a aprofundir en una experiència d’integració i de coneixement de la llengua pròpia del país.
Finalment, alumnat, voluntaris i familiars van gaudir d’un sopar de carmanyola al vestíbul del Complex Educatiu. Entre les menges aportades per tots ells, hi van destacar les mostres de cuina d’arreu del món, com ara entrepans centre-americans i pastissets marroquins.