Diumenge s’inaugura la remodelació de la plaça Germanes Maestre

2161
Remodelació de la plaça de les Germanes Maestre
Remodelació de la plaça de les Germanes Maestre

L’Ajuntament de Martorell inaugurarà aquest diumenge, a les 12.00h, la remodelació de la plaça Germanes Maestre, i els carrers Revall i Pere Puig, coincidint amb les festes del barri Pont del Diable. Els treballs suposaran una millora de la via pública i la mobilitat, i repercutiran en una millor convivència dels vianants i el trànsit de vehicles a la zona.

El conjunt s’ha transformat en zona de prioritat invertida amb plataforma única, prioritzant el pas de vianants i les condicions d’accessibilitat. La plaça Germanes Maestre compta amb una nova zona de jocs infantils per a totes les edats, un espai-plaça amb nou mobiliari urbà, vegetació i noves jardineres, així com una millor il·luminació.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha apuntat que “és una plaça complicada perquè hi conflueixen quatre carrers i té un pendent físic molt pronunciat. Quan abordàvem la reforma, vam tenir molt clar que havíem de canviar la seva fesomia. Inicialment, el carrer Revall feia un gir que anava a parar a la sortida del carrer Anselm Clavé; ara hem fet aquesta connexió molt més plana i hem generat tres espais oberts amb terrassa”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per Fonollosa, “és un canvi substancial, una plaça realment nova que no té res a veure amb la que hi havia abans. Estàvem expectants per com ho rebrien els veïns, però ens han felicitat tots. Hem resolt prou bé aquesta reurbanització, que no era gens fàcil des d’un punt de vista constructiu”. L’alcalde ha recordat que “els espais públics han de ser macos, agradables, però sobretot han de ser útils, perquè són el punt de trobada de la gent. La transformació urbana ha de servir per a la cohesió de la gent”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El projecte completa el paquet d’obres desenvolupat dins la Llei de Barris durant vuit anys a La Vila. La remodelació s’ha fet d’acord amb l’associació de veïns del barri, amb la qual s’hi han consensuat les actuacions.