Clou el Taller d’Escriptura creativa per a adults i joves, impartit per Jordi Llavina

570
Taller d'Escriptura 2022-2023

Aquest passat dimecres 11 de gener va cloure el Taller d’Escriptura creativa per a adults i joves, iniciat l’octubre del 2022 i organitzat pel Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell amb la col·laboració de la Fundació Francesc Pujols. Aquest any l’ha impartit el filòleg Jordi Llavina, guanyador del premi Carles Riba de poesia, el màxim guardó del país en aquest àmbit literari.

El Taller s’ha celebrat en dues modalitats. Una dirigida al públic adult, titulada ‘Que el llegir ens faci guanyar l’escriure’, a la Biblioteca Francesc Pujols en sessions d’hora i mitja cada dimecres des del 26 d’octubre, i amb 11 participants. D’altra banda, una desena de menors de 18 anys ha près part a l”Escriure no és un joc qualsevol’, els mateixos dies i també en sessions d’hora i mitja, tot i que a la Torre de les Hores.

El curs s’ha focalitzat en millorar l’expressió escrita, en l’anàlisi de les diferents tipologies textuals i en definitiva, en aprendre els recursos d’una bona redacció. Tal com ha explicat Jordi Llavina, “essencialment, els bons escriptors ho són perquè han llegit molt, per tant, a les classes partíem de textos ja escrits per aprofundir en la forma en què estan redactats. En cada text t’hi trobes en coses que permeten treballar algun aspecte narratiu important, ja siguin els personatges, el temps, el punt de vista, o qualsevol d’aquestes clàusules que sempre hi són en els relats literaris i que s’han d’ensenyar necessàriament”.

Jordi Llavina, filòleg i professor del Taller d'Escriptura

Jordi Llavina i Murgadas és un reconegut escriptor i filòleg català, llicenciat per la Universitat de Barcelona i guardonat amb diverses distincions per les seves creacions literàries. Al llarg dels més de vint anys de carrera professional, ha recorregut els diferents àmbits de la comunicació, des de la poesia i la crítica literària en mitjans escrits, fins a la presentació de programes als estudis de ràdio i televisió.

Aquest any Llavina ha rebut la distinció Carles Riba de poesia pel llibre Un llum que crema que es publicarà al febrer d’aquest any, i que “constarà de set parts que tracten diferents temes com són la memòria, el pas del temps, com la natura influeix en l’ànim de les persones, i com vivim el principal problema de la vida: el temps. És una poesia que es basa molt en el detall, i que creu en algun tipus de transcendència, tal com ha descrit l’autor del pròleg, Ramón Andrés”.

Jordi Llavina, filòleg i professor del Taller d'Escriptura

A banda del llibre Un llum que crema, que es presentarà al març a la Biblioteca de Martorell, Jordi Llavina és l’autor de diversos llibres, sobretot de poesia com són La corda del gronxadorDiari d’un setembristaPaís de ventVetllaContrada, o Matí de la Mort.