Clou la 3a edició del ‘Recicla’t +45’ amb la inserció laboral de 16 participants

1616
'Recicla't+45'
'Recicla't+45'

El passat mes de setembre va cloure la 3a edició del ‘Recicla’t +45’, programa d’orientació i ocupació per incentivar les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys. Està impulsat pel Centre de Promoció Econòmica i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte ‘Treball als Barris’. Un total de 47 persones, en atur i usuàries del Servei Local d’Ocupació de Martorell, han tingut l’oportunitat de participar-hi, aconseguint 16 d’aquests participants un contracte laboral.

Els alumnes han treballat per millorar les seves competències professionals, han rebut orientació laboral i formativa, i han après a defensar les seves candidatures durant una entrevista de feina. Durant sis mesos, 27 dones i 17 homes han realitzat un itinerari d’accions formatives adient als seus perfils: tutories i acompanyament; accions formatives grupals; dinamització d’espai de recerca de feina i apropament al teixit empresarial del municipi.

A través del programa, han aprofundit en l’autoconeixement i la millora competencial; l’apoderament i l’autoestima; el treball en equip; la resolució de problemes; la capacitat d’organització; l’adaptació al canvi; la capacitat de relació interpersonal i habilitats de comunicació; tècniques de recerca activa de feina; el currículum vitae; cartes de presentació, i entrevistes de selecció.

A més, en aquesta darrera edició s’ha engegat la dinamització l’espai CLUB45 amb l’objectiu que els usuaris del programa intereactuin entre ells, s’estableixin noves sinèrgies i assoleixin coneixements útils des de la vivència en grup. També s’han desenvolupat una sèrie de píndoles formatives en l’àmbit de la informática per la millora de les competècies TIC dels participants.