Clou la tercera edició de l’Escoleta dels avis i àvies a Pont d’Estels

603
Cloenda Escoleta dels Avis i Àvies

Aquest dilluns s’ha fet la festa comiat de l’Escoleta dels avis i àvies a la Llar d’Infants Pont d’Estels. Enguany, hi han participat del projecte nou avis i àvies, cuidadors de vuit infants de fins a tres anys. Comparteixen experiències, recursos i, sobretot, gaudeixen jugant amb els seus néts. Aquest és el tercer any que es duu a terme.

Avis i néts s’han trobat aquest curs tots els dilluns, de 15.30 a 17.00h, a la Llar d’Infants Pont d’Estels. Hi han comptat amb el suport de dues mestres que han dinamitzat les sessions, per tal de generar un clima saludable i crear vincles entre els assistents.

La regidora d’Ensenyament i Salut, en funcions, Soledad Rosende, qui hi ha assistit a la cloenda, ha remarcat que “els avis i àvies han trobat un espai per debatre, compartir inquietuds i la criança dels petits. D’aquesta manera, hem donat suport a aquests avis que fan una tasca tan i tan important”.

Rosende ha explicat que el programa “va iniciar-se el curs 2017-18 amb una subvenció de la Fundació ARAE i La Caixa, i posteriorment l’Ajuntament de Martorell en va assumir el cost. Després, es va haver d’aturar per la pandèmia i hem tornat a reprendre’l”. I ha afegit que “seguirem apostant-hi el curs vinent, ja que és una activitat molt enriquidora”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament en funcions

Lídia Torras, coordinadora de l’etapa 0-3 a Martorell, ha concretat que és “un espai familiar, que s’ha fet des de novembre fins ara, on s’han trobat avis i néts per enfortir vincles. Les educadores de la llar els han acompanyat en la criança, ja que cada vegada en són més protagonistes”. “És un lloc molt bonic, on els avis gaudeixen moltíssim i les famílies estan molt agraïdes. És una bona manera de compartir els seus dubtes i veure com ho fan altres avis i àvies”.

Lídia Torras, coordinadora etapa 0-3 anys

Andrés Rodríguez, un dels avis participants, hi va amb les seves dues netes i ha reconegut que “és una experiència molt positiva perquè hi ha una bona integració, tant amb els nens com amb els altres familiars”. “Fem intercanvi d’opinions, i les professionals ens orienten i ens posen deures per tractar diferents temes relacionats amb la criança”.

Andrés Rodríguez, usuari

L’Escoleta dels avis i àvies és una experiència lúdica en un context educatiu, que ofereix alternatives a l’aïllament dels avis i àvies, tot fent activitats compartides en grups intergeneracionals, i detectar situacions de vulnerabilitat.