Color blau al pont d’Anoia pel Dia de l’Educació Social i el Dia de la No-Violència

623

El 2 d’octubre se celebra el Dia Internacional de l’Educació Social amb l’objectiu de reconèixer la tasca diària d’aquest col·lectiu i millorar-ne les condicions laborals. També és el Dia Internacional de la No-Violència, decretat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU), coincidint amb l’aniversari de Mahatma Gandhi, un dels principals líders que ha existit dels moviments no violents. Per aquest motiu, el pont d’Anoia s’ha il.luminat avui de color blau.

El Dia Internacional de l’Educació Social se celebra des del 2009 i el va designar l’Associació Internacional d’Educadors Socials durant el XVII Congrés Internacional de l’Educació Social. L’objectiu de la jornada és posar de manifest la tasca del col·lectiu per millorar la vida de les persones, l’entorn i la comunitat.

La feina dels educadors i educadores socials es basa a millorar la vida de les persones a través d’intervencions que permetin superar obstacles, en els diferents nivells que componen la societat: inserció social, la família, l’educació i l’àmbit personal.

També el 2 d’octubre és el Dia Internacional de la No-Violència, coincidint amb el naixement de Mahatma Gandhi, líder del moviment de la Independència de l’Índia i pioner de la filosofia de la no violència. L’Assemblea General de l’ONU va decretar aquest dia per difondre el missatge de la no violència, a través de l’educació i la consciència pública, tot refermant la rellevància universal del principi de no violència i el desig d’assegurar una cultura de pau, tolerància, comprensió i no violència.